maandag 14 november 2016

Rode bessen planten kopen

Voor het laatste is een makkelijke oplossing te vinden. Neem een ras die iets zoeter is, zoals Red Lake, of gebruik wat extra suiker. Rode - en witte bessenstruiken kopen.


Rode en witte (aal) bessen zijn zeer geliefd om zowel direct te eten als om te verwerken. Het zijn makkelijke planten met een hoge productie, maar pas op voor de vogels! Een rode (of witte) bessenstruik verzorgen.

Er zijn rassen aalbessen. Rassen sorteren op: Populariteit . Maar ook de bosbes en de blauwe bes (Vaccinium) zijn zeer geliefd. De rode, witte en zwarte bessen bloeien in april met kleine, onbeduidende bloemen. De doorzichtige witte bessen hebben een heerlijke smaak. Ribes rubrum Werdavia (Witte Aalbes).


Rovada is een zeer bekend rode bessen -ras en geeft zeer lange trossen met grote bessen. Rode Bes Rovada koop je online bij moestuinenbloem. Dit ras is rijp in Juli tot Augustus.

De bessen hebben een fijne, zachtzure smaak. De bijzondere bessenstruiken kopen bij Budgetplant? Dat kan, wij bieden tal van verschillende bessenstruiken met verschillende soorten bessen erin. Bestel vandaag nog al uw bessenstruiken bij Jacobs Budgetplant!


Zijn grote struiken hebben al bessen gedragen staan nog in de volle grond zijn stek van jaar volle struiken nu planten dit jaar. Bessenstruiken zijn struiken die eetbare bessen geven. Bekende bessensoorten zijn de rode bes , de blauwe bes en de zwarte bes.


Bij voorkeur staan bessenplanten op zonnige plaatsen. Enkele soorten hebben ook warmte nodig om goed vruchtdragend te zijn. Bijvoorbeeld de witte bes (witte Hollander), deze doet het . Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail.


Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten. Ze bloeien in de maand april en de oogst valt hoofdzakelijk in juli. Trosbessen zijn zelfbestuivers en je hebt dus altijd vruchten, zelfs al plant je maar exemplaar.


Deze variƫteit rijpt middentijds en geeft zeer lange zeer los gevormde trossen met grote rode bessen. Het ras valt op door de zeer goede smaak. Als gevolg van het lagere zuurgehalte smaken de bessen namelijk zoeter. Red Lake wordt daarom gezien als het ras met de beste smaak.


Rode bessen bloeien reeds vroeg in het voorjaar.

Deze soort is wel meer vatbaar voor . Dit maakt dat de bloemen eventueel nog schade kunnen oplopen door (nacht)vorst. Dit gebeurt vanaf een temperatuur van - 5°C. Dus op nachtvorstgevoelige plaatsen is het best om rode bessen p een min of meer beschutte plek te planten of om laatbloeiende rassen te . Er wordt gesteld dat de witte rassen wat minder zuur zijn dan de rode rassen, en vogels zouden een voorkeur hebben voor rode bessen (door de kleur?) waardoor er wat minder vraat voorkomt bij de witte rassen. Je kunt kale 1-jarige planten kopen (takken met wortel uit de volle grond), of planten in pot. Dit is de meest aangeplante bessensoort.


De twijgen van de rode bessenstruiken hebben een grauwe kleur en zijn afgeschilferd. Hoe bessenstruiken planten ? Verbeter de grond in het plantgat met compost bij het inplanten. Indien het een rode of witte bes betreft ruikt u niets maar als het een zwarte bes variant is dan stinken uw handen daarna!


In zomer hangen er vel lange trossen met grote goed smakende bessen. Steunen en binden - Fruitplanten eventueel aan stokken opbinden zodat de vruchten niet op de grond komen en door bodemorganismen worden aangetast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts