dinsdag 8 november 2016

Tongelreep sluiting

In het Eindhovense coalitieakkoord (dat jaar geleden tot stand is gekomen) staat dat het golfslagbad van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep gesloten werd. Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad van Eindhoven . Hoewel het voor de meesten geen verrassing is, komt het nieuws dat de deuren vanaf september gesloten . We hadden het wat drukker verwacht. Maar het is echt heel rustig, momenteel. Daar is ongetwijfeld het mooie weer van de afgelopen dagen debet aan, .

Maar de laatste jaren liep dat aantal terug tot minder dan de helft. De Tongelreep trok in de hoogtijdagen een miljoen bezoekers per jaar. Wij kwamen hier zeker vier keer in de week zwemmen, maar we moeten nu . Vragen gesteld door PvdA. In het voorstel wordt gesteld dat het openhouden van het buitenbad in haar huidige vorm te veel kost.


Kunt u hiervoor de financiƫle onderbouwing van geven? Sluiting Golfslagbad en omvorming bestaande zwembaden. De nieuwe sportvisie vormt de toetssteen voor alle sportontwikkelingen.


Binnen deze sportvisie draagt dit voorstel in belangrijke mate bij aan het realiseren van de financiƫle.

In het oude golfslagbad staat nog een laagje water. Zwembad de Tongelreep in Eindhoven. Voorzitter, dank u wel,. Een van de baden is een . In deze aflevering van Studio Stadhuis: de sluiting van het golfslagbad en de verbouwing van de.


Na bijna dertig jaar sluit het zwembad zijn deuren. Het is nu dan echt zo ver. De ingang van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep.


Dat blijkt uit een onderzoek naar de toekomst van het zwemba dat deze week bekend werd gemaakt. Hoe liggen het verouderde golfslagblad en de waterglijbanen er vandaag de dag bij? Wij willen dat de gemeente Eindhoven het golfslagbad van de Tongelreep , open houdt, renoveert waar nodig, toekomstbestendig maakt en de toegangsprijzen verlaagt. Read what people are saying and join the conversation. Deze worden nu verder uitgewerkt.


Nou is de entreeprijs voor de Tongelreep al enorm gezakt. Logisch ook, het golfslagbad met alle glijbanen en andere waterpret is dicht. Voorheen moest je euro aftikken voor een dagje zwemmen.


Sinds de sluiting is het tarief voor het overgebleven stukje zwembad gelijk aan dat van het Ir. Ook het verlies wat gedraaid wordt op het PvdH bad drukt negatief op het resultaat.

Op duurzaamheid zijn door toepassing van innovaties flinke stappen vooruit gemaakt, met . De coalitie bestaande uit de PvdA, SP, Den GroenLinks, stond lijnrecht tegenover de oppositie. Pogingen van de oppositie met het CDA en de LPF om de sluiting te voorkomen, liepen op niets uit. Zijn er meer gemeenten waar dit soort problemen spelen en waar sluiting van het bad dreigt ? De sluiting “Ik mis het Golfslagbad ontzetten vooral alle drukte eromheen.


Scholen kwamen overal vandaan om bij de Tongelreep te komen zwemmen. In de vakanties hadden we veel Belgische bezoekers, heel fijne mensen. Nu is het erg rustig aan de kassa. Buitenbadmens “Ik vind zwemmen leuk, . Op september sluit het golfslagbad van de Tongelreep na bijna jaar haar deuren.


Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Graag geven wij alle bezoekers de kans om afscheid te nemen van het golfslagbad. Aan de leden van de raad. Geachte leden van de raa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts