dinsdag 8 november 2016

Luizen bestrijden met azijn

Hierna wassen met normale shampoo en de luizen en neten zijn weg. De beste tip van mijn ervaring met hoofluis ! Je kan ook zonder luizenshampoo luizen bestrijden. Ook als het gaat over luizen en neten.


In grootmoeders tijd had je nog geen gefabriceerde luizen bestrijdingsmiddeltjes om te gebruiken in de strijd tegen de kruipertjes.

Maar wat had oma dan wel om haar kinderen te ontluizen? Hoofdluizen kunnen niet tegen azijn. U kunt het haar wassen met azijn , dit enkele uren laten inwerken en vervolgens uitspoelen.


Gebruik alleen wat azijn. Ga onder de douche staan en neem azijn ( of olijfolie )en smeer het in je haar en spoelen maar ! Eline Kleurshampoo(waarin ammoniak zit) werkt ook goed om de luizen te doden. Dan heel veel conditioner in het haar masseren . Azijn maakt het haar heel droog en heel stug, hierbij is het nog maar de vraag of azijn daadwerkelijk helpt omdat hoofdluis nu eenmaal lastig te bestrijden is en luizen uiteindelijk ook resistent (ongevoelig) kunnen worden tegen bepaalde middelen.

Bij de apotheek en drogist zijn prima middeltjes te koop, welke echt niet zo . Wat bij de natte-kam-methode fijn is, is dat je een controle hebt, je ziet of de luizen uit het haar gaan. Wat vind je van hoofdluis bestrijden met azijn , mayonaise olie, boter, citroensap of vaseline? Ik kan me voorstellen dat deze methoden effect hebben op luizen. Door azijn kunnen neten bijvoorbeeld . Veel schoolkinderen hebben last van hoofdluis. Vaak zonder dat ze dit zelf weten.


Hoe vaak het voorkomt, weten we niet precies. Hieruit bleek dat een kwart van de kinderen op de basisschool het jaar ervoor last had gehad van hoofdluis. Haren wassen met zeep, spoelen, naspoelen met water met (als je wilt) een beetje azijn of citroensap erin, uitkammen eerst met de gewone kam en dan met de luizen - of netenkam. Het aardige van zeep is, dat.


Zout wordt van oudsher gebruikt voor het bestrijden (verzwakken) van hoofdluis. Mijn zoon ontdekt net een luis op zijn hoof de eerste keer in zijn en mijn leven. Er zijn idd luizen op zijn school.


Nu heb ik zelf heel dik krullend haar waar ik met heel veel moeite een . Help luizen in kroeshaar!

Vanwege de sterke geur van mondwater zullen de luizen wegblijven, terwijl azijn de eitjes van de luizen elimineert. Dit is bij veel mensen al bekend. Veel mensen hebben goede ervaringen met het verwijderen van luizen en neten met azijn.


Ondanks dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat luizen en neten niet tegen azijn kunnen is er wel voldoende praktische evidentie. Luizen bestrijden : conclusie. Alternatieve behandelingen met oliën, azijn , mayonaise en haargel zijn nagenoeg zinloos.


Sommige luizenstammen zijn zelfs al resistent voor bepaalde chemische luizen -bestrijdingsmiddelen. Je hoeft het me niet te zeggen hoor als je wat vindt ! Nee hoor schat, ik vind alleen maar neten”. Bij gebruik van verdunde azijn laten de neten gemakkelijker los. Alle luizen zijn na drie dagen verdwenen. Het kammen moet daarna nog tien dagen worden volgehouden om alle larven die uitkomen ook direct te verwijderen.


De behandeling is weliswaar arbeidsintensief, maar veilig, absoluut niet toxisch . De componenten van deze azijn zijn namelijk agressief voor de insecten, waardoor ze niet enkel doodgaan, maar ook niet meer in de buurt van het haar zullen komen. Kam vervolgens alle luizen en neten uit het haar volgens de kaminstructies. Lukt het niet de neten in één keer uit te kammen, maak dan het haar nogmaals nat met een mengsel van warm water met azijn , dan laten de neten beter los. Je kunt de neten het beste uit het haar verwijderen door de haren met neten weg te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts