maandag 7 november 2016

Hoeveel mag ik aanbouwen aan mijn huis

Nu mag ik volgens de gemeente niet mijn schuur verbouwen of nieuw bouwen terwijl het wel bouwgrond is. Volgens de gemeente mag het niet omdat de percelen niet aan elkaar grenzen. Ik vind het erg tegenstrijdig . In bestemmingsplannen en andere regelgeving is vastgelegd hoe een plek mag worden bebouw gebruikt en ingericht.


Soms krijgt u ineens met deze regels te maken, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis of een verbouwing.

Dan is het handig te weten wat, waar en hoeveel u mag bouwen , vergunningsvrij of met . Snel, vergunningsvrij, aan de slag! Landelijke regels maken dit mogelijk. Uw woning uitbreiden is daarom in veel gevallen vergunningsvrij.


U hoeft daarvoor niet langs bij de gemeente. Dat scheelt u tijd en kosten, u betaalt geen leges en hoeft niet te wachten op een vergunning. Bij standaard situatie is het meestal .

Verbouwen, wel of geen vergunning? Bij een verbouwing komt heel wat kijken! Kosten, planning, vergunning, het vinden van een aannemer. Watmagikbouwen helpt u op weg.


Je kan maar een beperkte oppervlakte van jouw grondgebied vergunningsvrij bebouwen. In het Besluit Omgevingsrecht is vastgelegd wat de maximale oppervlakte is waarop je vergunningsvrij mag bouwen. Hoeveel vierkante meter van jouw grondgebied mag jij vergunningsvrij bebouwen? Het is straks eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen of kleine bouwwerken in de achtertuin neer te zetten.


Een uitbouw aan de achterkant mag voortaan vier meter lang vergunningvrij worden gebouwd. ZIE OOK: Hoeveel kost een bouwvergunning in jouw gemeente? Bepalen bebouwingsgebied.


Maximaal toegestane oppervlakte. Hoe berekent u nu hoeveel je maximaal mag bebouwen? Dit doet u aan de hand van het.


Het kan bijvoorbeeld gaan om een tuinhuis of schuur die destijds vergunningvrij gebouwd mochten worden.

Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden. De bouwdiepte van het bijgebouw mag de bouwdiepte van het aanpalend gebouw niet overschrijden. De aanbouw moet in het achtererfgebied. Dat betekend voor een aanbouw aan een zijgevel (niet naar openbaar gebied gekeerd) dat er minstens meter afstand moet zitten tot de voorkant van het huis of bedrijfspand.


Aan de achterkant van de woning of bedrijfspand zal de meter afstandseis zelden een probleem zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts