woensdag 9 november 2016

Fruitvliegjes in huis

Maar waar komen die fruitvliegjes in je huis zo snel vandaan? En nog belangrijker: hoe kun je de fruitvlieg bestrijden? Er zijn niet voor niets duizenden mensen die tips zoeken voor het vangen, verjagen of verdelgen van fruitvliegjes. Als je fruitvliegjes weg wilt hebben maar je hebt dit niet in huis : azijn rode wijn enz, dan kun je dit ook gebruiken.


Wanneer alle fruitvliegjes.

Het zijn van die heel vervelende kleine vliegjes die als een zwerm om je fruitschaal en door je huis vliegen. Ze zijn zo klein dat ze overal tussen kunnen kruipen. De meeste mensen vinden ze onhygiënisch en irritant. Fruitvliegjes in huis - Lees hier hoe je deze vervelende vliegjes kan voorkomen. Volg het stappenplan en zeg gedag tegen fruitvliegjes!


De fruitvliegjes zitten niet voor niets in uw huis : de vliegjes komen namelijk af op een bepaalde bron. Vaak is dit rottend voedsel of (oud) fruit. Het is belangri fruitvliegjes bestrijden jk de bron van de fruitvliegjes in uw huis te ontdekken en deze te verwijderen, zodat deze bron van de fruitvliegjes niet langer nieuwe .

En als ze er eenmaal zijn, dan is het moeilijk om ze weer weg te krijgen. Probeer deze huis -tuin-en-keukentips tegen fruitvliegjes eens! Tips tegen fruitvliegjes ? De officiële naam van de meest voorkomende fruitvlieg is . Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad.


In de meeste gevallen is het vrij simpel om deze vliegjes weer weg te krij. In een potje of glas, doorzichtig folie erover met kleine gaatjes en je vangt ze bij bosjes. Hoe eng, vies of vervelend sommige dieren ook zijn, vrijwel alle dieren hebben wel nut. Die zorgen voor onze honing en de groei van planten en dus voor onze zuurstof. Tja, ze vangen wel andere vieze insecten.


Maar er lopen ook dieren rond op deze aardkloot waarvan je je oprecht afvraagt waarom. Deze kleine vliegjes planten zich snel voort en kunnen lang nadat je alle verdachte groenten en fruit hebt weggegooid nog overlast geven. Hoewel ze gemiddeld maar twee weken leven, grijpen ze elke kans aan om zich voort te planten en honderden eitjes te leggen. In de zomer, ook nu nog, zijn veel fruitvliegjes in mijn huis.


Ik heb wel liever 1fruitvliegjes in huis dan wesp, maar toch. Ik vraag mij wel af, hoe ze in huis komen, want ik heb doorgaans weinig of geen ramen open. En welke middeltjes zijn er tegen?

Om fruitvliegjes te voorkomen kun je er het beste voor zorgen dat je geen rottend fruit in huis hebt liggen. Ook een prullenbak met fruitafval trekt de vliegjes aan. Als je al een fruitvliegjesplaag hebt dan kun je ze vangen. Neem een potje met daarin rotte banaan, een beetje azijn of wijn . Vooral bij wat rijper fruit, waar een sterkere geur af komt, zie je al snel fruitvliegjes. En kunnen zich ook nog enorm snel voortplanten.


Voordat je je gaat irriteren aan de kleine beestjes enkele tips om ze tegen te gaan. Iets in uw keuken vormt een broedplek voor fruitvliegjes. Dan moet u eerst de oorzaak ontdekken.


Ga na of het volgende zich in uw keuken bevindt: overrijp of beschimmeld fruit, een restje wijn of vruchtensap in een glas, gebruikte . Maurice leert voor het Klokhuis alles over fruitvliegjes. Het kwik stijgt en daar hoor je ons echt niet over klagen. Toch brengen deze temperaturen ook nadelen met zich mee. Ze komen in groten getale en terroriseren huis en haard: fruitvliegjes.


Schijnbaar uit het niets duiken ze op… die vervelende fruitvliegjes. Klaar om ons huis te terroriseren. De kleine snoodaards mogen dan maar twee weken leven, toch vinden ze alle tijd om zich voort te planten. Ze doen geen mens kwaa maar zorgen er wel voor dat verse producten sneller rot . Gebruik geen schoonmaakmiddel met fruitgeur (dus ook niet met citroen!): daar houden fruitvliegjes juist van.


Gooi liever geen etensresten in de vuilnisbak, maar gebruik je gft-bak buiten. Zet die uit de zon en een eindje van je huis vandaan. En zet de gft-bak elke week aan de straat. Zet een geurig kruidenplantje in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts