dinsdag 8 november 2016

Forsythia standplaats

Forsythia of Chinees klokje is een winterharde heester die rijkelijk bloeit, vroeg in het voorjaar, met gele bloemen. Bloemkleur:Geel, Wintergroen:Nee. Forsythia bloeit in het voorjaar, is niet echt kieskeurig wat grondsoort betreft en houdt het liefst van een zonnige standplaats.


Vanaf half februari is het weer zover. In tuinen en plantsoenen knalt het geel je tegemoet. Het voorjaar wordt pregnant aangekondigd met Chinees klokje.

In maar weinig tuinen staat Forsythia niet en ook in bloemenstalletjes is menige emmer gevuld met een stevige bos overdadig. De standplaats van de Forsythia. Ze willen wel graag een zonnige plaats, waar ze als lentebode ook opvallen. In een vrijstaande haag zijn ze goed in te passen en verrijken daar het beeld door hun vele bloemen. Groeit op elke voedzame, liefst vochtige maar goed doorlatende grond.


Ook op kalkhoudende grond. Best op een zonnige plaats. Deze heester heeft vooral sierwaarde door de heldergele bloemen die in het voorjaar verschijnen. Het is een van de meest gekende .

Die kunt u dan weer in uw eigen tuin planten of aan iemand cadeau geven. Soms verschijnen er zelfs in oktober enkele bloemen. Forsythia intermedia groeit het liefst op lichte zandgrond op een zonnige plaats.


Maar hij doet het ook prima in de halfschaduw. Voor een compostgift ieder jaar zal hij dankbaar zijn . Door de imposante groeiwijze en waar kleurenfestijn in het . Deze Forsythia houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren.


Het chinees klokje is zeewind tolerant en kan ook lucht verontreiniging aan. Heeft ook weinig last van ziektes en plagen. Deze forsythia is na meer dan honder jaar nog steeds een van de populairste soorten, hij houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Deze forsythia houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Vocht, vochthoudend- vochtig.


Standplaats , licht schaduw en zon. Zuur, zwak zuur tot licht basisch. Geef deze tuinplant een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Hoe zonniger des te rijker de bloei!


Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt.

Forsythia kan zowel solitair als met een aantal bij elkaar gezet worden, afhankelijk van de ruimte die er is. Wij adviseren één plant per vierkante meter. Eigenschappen, vorstbestendig . Men moet haar in de lente, dadelijk na den bloei, snoeien. Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is.


Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Bent u op zoek naar Forsythia ovata . Op zoek naar een Forsythia Struik? Struiken koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts