donderdag 9 juni 2016

Vlinderstruik stekken

Stekken van de vlinderstruik wordt typisch gedaan in de winter wanneer de moederplant op rust is. Volg hieronder hoe zelf een buddleia vermeerderen. Als er een plant is die zeer makkelijk gestekt kan worden, dan is het wel de vlinderstruik.


Gedurende de lente en de zomer kunnen stekken afgeknipt wo. Het stekken van een vlinderstruik betekent dat je de vlinderstruik gaat vermeerderen.

Er ontstaan nieuwe vlinderstruiken. Vorige (strenge) winter stelde ik vast dat die zaailingen veel beter bestand waren tegen de strenge en langdurige vriestemperaturen dan deze die uit stekken voortkwamen ondanks het feit dat deze laatste enigszins beschut stonden terwijl de . Het vermeerderen van de vlinderstruik gaat door middel van stekken of zaaien. De struik produceert veel zaa maar de planten die hieruit groeien lijken zelden op de moederplant. Stekken is eenvoudig en geeft wel identieke jonge planten.


Steek de toppen van afgeknipte takken (na de snoei) in het voorjaar in vochtige . Vlog leg ik uit hoe je een vlinderstruik kan stekken. Hallo Allemaal, Een vraag voor diegene die mij kan helpen.

Ik lees overal dat vlindersttruik zo makkelijk te stekken is. Nu ik heb wat takken gesnoeit en in verse aarde gezet,en ze zijn morsdood terwijl ik ze elk dag water geef. Middelgrote, rijkbloeiende en bladverliezende vlinderstruik met hangende takken , lange puntige ruwe donkergroene. Een vlinderstruik stekken is redelijk eenvoudig met een winterstek (nu dus). In februari en maart kan een vlinderstruik gesnoeid worden.


Liefst de helft in februari, de helft in maart. Als je wat takjes bewaart zijn deze makkelijk te stekken. Het kan nu nog, voor de winter begint! De vlinderstruik is een prachtige plant. Wanneer je een mooie haag wilt maken van vlinderstruiken , dan is dit een aanbeveling.


Probeer eens een tak met en zonder bloem in een vaasje of flesje te zetten wat water erin en dan moet er tzt wortels onder te voorschijnkomen. Pas wanneer er genoeg wortels onder zitten kun je overpotten in een klein potje dat uit de wind en in halfschaduw zetten en elke dag met warme weer wat water . Heb een aparte een gele en wil er graag een paar meer van. Hoewel de vlinderstruik veel zaad voortbrengt, lukt het maar zelden het zaad te laten kiemen. De beste tijd om stek te nemen is midden . This Pin was discovered by m.

Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Stekken Door de grote hoeveelheid bloemen produceert de Buddleja ook veel zaad. Dit zaad ontkiemt alleen niet zo makkelijk. De Buddleja kan makkelijk gestekt worden, bij voorkeur midden in de zomer.


Cornus sanguinea en Cornus stolonifera), bruidsbloem (Deutzia), Chinees klokje (Forsythia), liguster (Ligustrum), boerenjasmijn ( Philadelphus), rode bes (Ribes), vlier (Sambucus), sneeuwbal (Viburnum), druif ( Vitis vinifera), Weigela, sneeuwbalspirea (Physocarpus), vlinderstruik. Neem dan een jonge scheut. Dus ga aan de slag en vul je tuin gemakkelijk en voordelig. Een winterstek kan genomen worden in de rustperiode van planten, als de meeste bladeren gevallen zijn.


Wil je meer weten over een Vlinderstruik snoeien? Hier vind je nog meer handige snoeitips en de snoeikalender! Helaas wordt de Buddleja vaak niet zo oud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts