woensdag 15 juni 2016

Hydrangea serrata wit

Al deze opmerkelijke eigenschappen zorgen ervoor, dat het soms heel moeilijk is om een naam aan een bepaalde hortensia te geven. De mooie schermbloemen worden gevormd door kleine blauwe bloemetjes in het midden van het scherm en aan de rand witte schermbloemen. Alleen de bloemen in het centrum zijn vruchtbaar. Is een vroege bloeier mei- juni (ondersoort van serrata : ssp.angustata ). Bloeiperiode: mei - juni - juli.


Lage, Japanse invoering waarvan het blad in de zomer een bronzen tint aanneemt.

Dit past wonderwel bij de grote witte randbloemen die op een heel mooie manier rood omrand zijn. Het is een Japanse hortensia. Beperkte voorraad 4L pot . Lokale naaBerghortensia. Kleurrijke cultivar die altijd met witte bloemetjes begint te bloeien.


Al vrij snel verkleuren de puntjes naar roze en nog een fase verder zijn de bloemen heel mooi donkerrood. Daarom heen zitten de grotere onvruchtbare bloemen die wit tot violet zijn. Hydrangea serrata 'Akabe-yama' schermbloemige Japanse hortensia met fijngetekende bloemen.


De hoogte na jaar is 1cm.

Deze plant is zeer goed . Nederlandse naaBerghortensia Dit artikel is slechts beperkt leverbaar! De bloeiperiode is juli - augustus. Prijs vanaf stuks € 5. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeven Hydrangea macrophylla en Hydrangea serrata niet per se te worden gesnoeid.


Eens per twee of drie jaar kun je zonodig . De hoogte is ongeveer 100cm en de bladverliezende struik wordt 80cm . In de jonge bloemfase zijn de steriele bloemen wit , nadien kleuren ze schitterend rood. De plant is goed winterhard en bloeit bijna maanden met een schitterende verkleuring. Om u te helpen door het bos de bomen nog te zien - hebben we enkele honderden soorten gerangschikt volgens type (lacecap, bol, pluimhortensia, eikenblad) volgens kleur, volgens standplaats, geschiktheid voor droogboekket of . Een qua groei en verzorging sterk op de gewone hortensia lijkende soort, is de Hydrangea serrata. Hydrangea quercifolia of de eikenbladhortensia: weinig of niet snoeien. De eikenbladhortensia zijn bladeren hebben dezelfde vorm als die van de Amerikaanse Eik, maar ze zijn wel veel groter.


Hij bloeit met witte pluimen op het tweejarige hout. De meeste serrata soorten zijn rand bloeiers die weinig of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts