dinsdag 21 juni 2016

Jasmijn plant snoeien

Als een jasmijn wat te breed of te hoog wordt, of de struik te oud wordt, is het verstandig om deze te snoeien. Dan komt er weer ruimte voor jonge takken en zal de jasmijn weer volop gaan bloeien. Pak het takje beet en knip het net na een nieuw scheutje (vanaf de plant af gezien) af. Ik heb een jasmijn (struik) in de tuin staan.


Zo een met witte bloemetjes (nu natuurlijk al lang uitgebloeid). Wel lekker wil maar niet meer zo decoratief.

Het Online Warenhuis voor al uw Tuin. Kersen: alle info over de soorten, planten , . De jasmijn is een groenblijvende heester of klimplant. Hij heeft prachtige, geurende, stervormige bloemen die meestal wit of geel zijn. Een sterke klimplant met een heerlijke geur. Om een jasmijn plant mooi en in een goede vorm te houden, moet u de jasmijn plant regelmatig snoeien.


U moet de jasmijn plant vlak nadat hij heeft gebloei snoeien. U moet dit doen door minstens van de oude en zwakke takken te snoeien tot de grond.

Als Jasmijn snoeien u een boeren jasmijn. Moet ik de Toscaanse jasmijn snoeien ? De oude takken verhouten zich, snoei ze in het voorjaar licht terug. Ze bloeien op de jonge zijscheuten die ze vanaf het voorjaar maken.


De bloei begint in juni en gaat eindeloos door, tot ver in de nazomer. Door de omvang van sommige soorten is snoeien vaak nodig. Boerenjasmijn is een heester die aan de voet van de plant (en ook hogerop de twijgen) nieuwe twijgen vormen.


Snoeien van de Jasmijn doet u direct na de bloeiperiode. Wilt u de Toscaanse Jasmijn als bedekking voor een schutting of dergelijke gebruiken dan raden wij planten per strekkende meter aan om een mooi volgroeid resultaat te bereiken. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over.


Als deze voorjaarsbloeiers in het. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Vanwege de heerlijke geur van de wit bloeiende soorten en de bijzondere bloei van de geel bloeiende soort mag jasmijn eigenlijk in geen enkele in de tuin ontbreken. De twijgen kunnen tegen een muur worden aangebonden, met enige steun is het ook mogelijk een laag haagje van deze struik te snoeien. Snoeien Om van boerenjasmijn lange tijd te genieten is een juiste snoeiwijze van belang.


Let er op, dat u een pas gekochte struik iets dieper in de grond plant dan hij op de kwekerij stond.

Dit bevordert de groei van jonge scheuten. De grootste boerenjasmijngroep zijn hybriden. Die worden direct na de bloei - aan het . Bloeit met geurende, witte, stervormige bloemen. Trachelospermum jasminoides (sterjasmijn) is een fantastische, wintergroene klimplant.


Geef haar ongeveer twee keer per week water, het liefste van al gewoon regenwater. Na de bloei mag u de Jasmijn als heester flink snoeien en verpotten indien nodig. Voeg wat koemest toe aan de grond. Zet de plant indien ze in pot staat eind september of begin oktober terug binnen, zorg er bij deze overgang voor dat . Om te voorkomen dat de boerenjasmijn verwilder kun je de takken die gebloeid hebben wegsnoeien.


De echte Jasmijn ( Jasminum officinale) is een klimplant met geurende, witte bloemen die laat in de zomer bloeien. Om de groei van jonge uitlopers te bevorderen kan je de Boerenjasmijn iets dieper planten dan het niveau waar de plant stond op de kwekerij. Wij halen nog al eens bij een zwaar verwaarloosde Boerenjasmijn na het snoeien de truc uit om een laagje grond (5cm) over de kluit te strooien wat hetzelfde resultaat geeft. Groenblijvende klimplant met donkergroene amandelvormige bladeren en zomers roomwitte heerlijk geurende bloemen.


De eventuele snoei dient vroeg in het voorjaar plaats te vinden. Snoei kan in het voorjaar, in maart of april, plaatsvinden. Snoeiadvies : snoeien kan direct na de bloei, maar is niet noodzakelijk.


Ook als de plant bevriest komt hij in het voorjaar weer terug met nieuwe ranken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts