vrijdag 10 juni 2016

Plantafstand kerstbomen

Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit zoals de plantafstand al aangeeft. Door monstername ( van blad en grond) bemesten wij zeer gericht om een gezonde boom te krijgen. Gedurende het hele jaar wordt er aan de boom gewerkt (diverse vormen van snoeien) om een mooie volle boom te krijgen.


Wij kiezen heel bewust . Geen risico van uitdroging van de wortels tijdens transport en het planten. Een langer plantseizoen;in principe zijn de boompjes het hele jaar door te planten,het advies is wel om te .

Hoeveel kerstbomen zijn er per are of ha nodig (=100m2) of per hectare (1m2). De plantafstand is hangt af van de soort boom en hoe groot de boom moet worden als hij geoogst wordt. Abies procera of edelspar als kerstboom kiezen - kerstbomen die geen naalden laten vallen en lekker ruiken - Abies nobilis of nobilisspar als blauwe kerstboom. Assortimentlijst Kerstbomen plantgoed.


Vroeger had iedereen met Kerst een versierde fijnspar in de kamer staan. Na Driekoningen brachten de kinderen des huizes de stam met kale takken – want veel meer dan dat was er niet van overgebleven – naar de brandstapel en kregen daar een kwartje voor. Om kerstbomen van hoge kwaliteit aan de klant te kunnen leveren, dienen diverse fasen doorlopen te worden.


Deze fasen vormen allen een onderdeel van het kweekproces, welke hieronder wordt beschreven. De eerste stap betreft het planten van jonge kerstboompjes.

Planten van jonge boompjes. Verkoop aan particulieren! Ook voor de gewone kerstspar, Servische spar, Fraser spar en blauwspar kan je bij terecht.


Kerstboomkwekerij NORDMANNIANA, alle kerstbomen worden in pot gekweekt. Eerst het zaad opkweken of een zaailing in de volle grond planten. Na twee jaar heb je een klein boompje van c. Hoeveel jaar het duurt voordat het een kerstboom is is afhankelijk van je eigen wens ten opzichte van de hoogte van de boom. Herhaal het planten van een zaailing wel elk jaar . Vanuit onze opgebouwde ervaring adviseer ik mijn klanten over de diverse teeltmethode.


Daarnaast is van belang een teeltplan met visie, met name voor de risicospreiding van teelt, soorten, afzet en . Hierbij moet U denken aan evt. Prachtige frisgroene mini kerstboom picea glauca conica te koop. Kunst kerstboom word verkocht zonder versiering hoogte : 1. Vind kerstboom plantgoed op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Anneke en Alfred Donselaar hebben een combinatiekwekerij in Rhenen en kweken zowel kerstbomen als coniferen.


Dure kerstbomen gerooid. De mooiste kerstbomen vind u bij ons. In volle grond gekweekt, sterk en minimaal naaldverlies.

In dit boekje wordt, na een stukje geschiedenis, een beschrijving gegeven van de belangrijkste boomsoorten die wij in ons land als kerstboom gebruiken. Het duurt tot jaar voordat de spar een hoogte van meter bereikt. De armere bevolking gebruikte een adventskrans om de huiskamer te verfraaien, ter vervanging van de kerstboom. Beide worden verbouwd door gecertificeerde Nederlandse, Duitse en Deense telers.


Dealer van Easyfix kerstboomstandaard. Nordmann spar en de traditionele Picea Abies. Openingstijden december. Vrijdag koopavond tot 20.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts