woensdag 30 december 2015

Plumeria rubra stekken

Benieuwd of ik ergens positieve resultaten mee ga halen. Deze morgen eentje gezien die aan het kiemen is! Enkele voorbeelden van de mogelijke bloemkleuren. Stekken op een warmtematje. Een aantal Plumeria stekken en een geente, .

Hier heb ik er een paar in een tropische kas staan en die krijgen waarschijnlijk nu knoppen, maar te laat vrees ik zo vlak voor de winter. Alles hangt af van de temperatuur . Wie heeft er allemaal een plumeria ? Hoe zijn uw ervaringen met deze planten ? In grote potten gezet met goed. Die stek heeft uur in een koffer gezeten en ondanks dat het bagageruim zeer koud en onder vriespunt was, heeft hij het overleefd dank zij het goede inpakken. Dit jaar bloeide hij voor het .

Nederlandse naaTempelboom ( Frangipani) Familie: Apocynaceae , Maagdenpalmfamilie. IPM, Essen Plumeria - HetTuinForum. De stek arriveerde als een kaal stokje.


Inmiddels zitten er diverse bladen aan. Ik heb eens op internet gekeken en daar blijkt dat de verzorging eigenlijk niet zo moeilijk is. Er wordt wel gezegd als succulenten.


En met die laatste planten heb ik geen enkele ervaring. Grond: kuipplant, goed water doorlaatbaar, redelijk droog, zanderig. Verzorging: weinig water, grond deels laten opdrogen alvorens water te geven. Veel nieuws is er niet te melden vorig jaar heb ik stekjes gemaakt van de zaailingen alle stekken zijn aangeslagen en de moederplanten zijn ook allemaal uitgelopen.


Plumeria rubra ”Divine” wordt ook wel de tempelboom of frangipani genaamd. Duidelijk is te zien dat de bladeren van . Wel weet ik dat hij vernoemd is naar een. Als zaad is hij tegenwoordig al te koop, ook stekken schijnt vrij gemakkelijk te gaan.


Vind plumeria op Marktplaats.

Voor iedereen een voordeel. Vooral de stekken zijn een aanrader! Deze van oorsprong uit Midden- en Zuid. Deze tropische plant gedijt in een warme vorstvrij gebied met goed gedraineerde bodem. De uitstekende functie van de plumeria plant is de talrijke geurende bloesems geproduceerd in het voorjaar.


De geurige plumeria bloesems zijn een. Deze pin is ontdekt door Terry Chavez. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Our Standing Garden lets you garden without bending or stooping. Grow salad greens, herbs, even tomatoes and peppers right at your doorstep.


The handsome , rot-resistant cedar bed on powder-coated aluminum legs holds a 4-gallon self- watering tray, to keep soil perfectly moist without daily watering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts