maandag 14 december 2015

Emulsie

Voor het verkrijgen van een emulsie is dan ook een emulgator nodig die het mogelijk . De terminologie is als volgt. Een MENGSEL bestaat uit twee vloeistoffen of vaste stoffen door elkaar. Een EMULSIE bestaat uit zeer fijne vaste stof deeltjes die in een vloeistof zweven (en dus een vaste stof in en vloeistof).


Bijvoorbeeld Oost- Indische inkt.

Een SUSPENSIE bestaat uit zeer kleine druppeltjes vloeibaar . Deze les ging over wat er gebeurt als je een emulsie verwarmt. Je leerde ook wanneer iets een emulsie heet. We moesten halvarine en margarine in een buisje doen en het daarna verwarmen en kijken wat er gebeurt, vervolgens moest je dan tekenen wat je zag, je waarnemingen dus.


Elke scholier is vertrouwd met een eenvoudige regel van de chemie: olie en water kan je niet mengen. Maar modernistische koks zijn niet degenen die afgeremd worden door een onveranderlijke wet van de natuur. Olie en water veranderen in een romige textuur en deze een aangename smaak geven is een emulsie.

Melk is een olie-in-water emulsie die tot vet bevat maar voor het grootste deel uit water bestaat. In het gedeelte water vinden we nog andere stoffen zoals eiwitten, mineralen, vitaminen en koolhydraten. Melk gaat dus niet zomaar melk vormen naar het heeft de nodige energie nodig.


Dit wordt mogelijk gemaakt . Kun je olie en azijn mengen? Waarom gebruik je afwasmiddel voor de afwas? Wat gebeurt er als je slagroom hard schudt? Mayonaise is een emulsie.


Om te beginnen kan je een goed mayonaise recept gebruiken en de olie vervangen door peterselie olie. Hoe meer vocht er nog in de peterselie olie zit hoe dunner je emulsie wordt. Een emulsie zijn (veel) kleine olie of vet deeltjes opgelost in iets waterigs. Concreet gezien is de ene vloeistof, in de vorm van heel kleine druppeltjes, opgenomen in de andere vloeistof.


Dat betekent dat de olie in kleine druppeltjes wordt omsloten door een netwerk van water. De aard van de emulsie en de viscositeit. Experiment 1: HLB-waarden.


In deze video laat ik zien wat er gebeurd als je stoffen met water mengt.

Je krijgt dan een suspensie. Er bestaan soorten emulsies die voorkomen in de industrie. Water-in-olie emulsies en olie-in-water emulsies.


De meest voorkomende emulsie is de olie-in -water emulsie. Deze emulsie is een mengsel van zeer fijn verdeelde druppels olie of vetten in water. Ondanks het feit dat olie en water in normale omstandigheden uit . Welk lidwoord (de of het): de emulsie of het emulsie , wij helpen je graag. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts