woensdag 16 december 2015

Succulent verzorging

Alle soorten vetplanten zijn echte knokkers in. Rustige kostgangers, die weinig aandacht en verzorging van je vragen. Geef regelmatig water geven in de zomer . Hier lees je alles over de verzorging van vetplantjes.


Typisch aan succulenten is dat ze een rustperiode moeten hebben, meestal valt die in de winter. Als je je cactus wil zien bloeien in de .

De verzorging van cactussen en vetplanten. Start van een verzameling. Voor iedereen zal er een andere reden zijn om met het verzamelen van succulenten te beginnen.


Maar voor het grootste deel van ons begint het meestal met het krijgen van een stek bij een vriend of kennis. In het begin verzamel je alles wat op een . Heb jij een vetplantje in huis of op kantoor staan? Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Deze bevat immers de juiste samenstelling van voedingsstoffen en mineralen voor je succulenten.


Geef je plant dus de juiste voeding om zo goed mogelijk verder te kunnen groeien.

Je Aloë zal je dankbaar zijn! De volledige instructies om je vetplant te verpotten kan je terugvinden bij onze algemene verzorgingstips. Ze sieren vreugdelijk je vensterbank en zijn gemakkelijk in onderhoud. Wie denkt dat deze planten geen aandacht nodig hebben heeft het mis. Ze vragen immers wel een klein beetje liefde.


Wat vetplanten en cactussen aan verzorging nodig hebben? Vaak wordt gedacht dat de Euphorbia Ingens ook een cactus is, maar de Euphorbia Ingens is een succulent en geen cactus. Ik hoor het je denken, am I right? En voorheen dacht ik dat ook! Geen wonder dus ook dat het woord succes uit het Grieks stamt en sap betekent.


Verzorging van succulenten. Het enige dat ze van je vraagt is een lichte standplaats. Felle zon wordt in sommige gevallen toegejuicht, maar andere soorten kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vindt ze alles prima.


Regelmatig water geven in de zomer en hooguit maandelijks in de winter. Men kan hierop later de moeilijker soorten enten die men gezaaid heeft. Van de zaailingen die men te veel heeft, kan men er regelmatig enkele cadeau doen aan vrienden en kennissen.


Dit is de ideale manier om enthousiasme op te wekken bij anderen en alzo de liefde voor de succulenten door te geven. Hoe verzorgen wij onze cactussen?

Standplaatsen van cactussen: Geef uw cactussen de lichtste plaats in huis, direct zonlicht is voor de meeste cactussen niet noodzakelijk. Over het algemeen kan men stellen dat cactussen met een dichte bedoorning, veel haar of blauw-achtig plantenlichaam, meer zon kunnen verdragen . Met wat extra zorg is een grote verscheidenheid aan succulenten bestand tegen winters weer. Dezelfde groeivorm zien we bijvoorbeeld bij de Aloë, de Crassula. Succulenten , aanbidders van zon en droogte (Echeveria). De plant is een ware zonaanbidder, . Bij het verzorgen van de Aloë Vera is alleen af en toe water geven eigenlijk van belang.


Het is een succulent , ook wel vetplant genoem net als de cactus. Dit betekent dat de Aloë Vera water opslaat in zijn stam en bladeren voor later gebruik. Geef de Aloë Vera dan ook alleen water als de grond weer echt droog is.


Geeft de plant maar een klein beetje water, de aarde mag tussen gietbeurten wel een beetje uitdrogen. How to re start a String Of Pearls Plant - Senecio rowleyanus by Desert Plants of Avalon. A Plant with Purpose: How To Care For . In de zomer kun je je Echeveria .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts