donderdag 17 december 2015

Hosta standplaats

Naast een goede bemesting is de standplaats , wat kan gaan van volle zon tot volle schaduw naargelang de variëteit en de grond . Bovendien zijn het uitstekende . Met hun afwijkende chlorofyl is evenwel duidelijk dat zij een aantal uren zon per dag en een niet te donkere standplaats nodig hebben om het best te groeien. Nauw hiermee verbonden is de noodzaak van een relatief schaduwrijke standplaats. Op een beschaduwde standplaats zal de bodem langer vocht vasthouden en zal het blad van de hosta zelf minder water verdampen: twee vliegen in één klap.

Er is echter ook een nadeel: op een beschaduwde plaats zal de fotosynthese . Ze zijn er in verschillende kleuren van grijs groen tot heel helder groen en zelfs met twee kleuren. Belangrijk is dat de hosta alle voedingsstoffen en voldoende vocht uit de potgrond kan halen die de plant nodig heeft om goed te groeien. Daarnaast zijn soortkeuze en standplaats belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Hier de Hosta of hartlelie info over de grondsoort, bodem, standplaats , planten en bemesten van de hosta.


Hosta 'Amalia' licht lila, lichtend geel verkleurend naar wit met een sterk gegolfde donkergroene rand. De Hosta heeft enorme fans en reusachtige vijanden. Standplaats Hosta Big Daddy.

Een plek in de zon is ook mogelijk, al moet de grond dan echt wel voldoende vocht bevatten en zal het blad meer groen worden. De grond kan het best humus- en licht voedselrijk zijn en voldoende vochtig, maar wel . De plant staat het liefst in halfschaduw, de grijsblauwe kleur van het blad blijft daar het best behouden. Hij kan echter ook in de schaduw staan en zelfs in de zon, als de grond voldoende vocht bevat.


Als het blad erg veel zon vangt wordt de kleur van het blad meer groen. De standplaats van de Hosta. Ook wel bekend als de Hartlelie. De klokvormige bijna witte bloemen van deze hartlelie. Verlangt een warme zonnige standplaats.


Een hosta is een vaste plant met een enorme variatie aan prachtige bladkleuren en bladvormen. De meeste oudere variëteiten geven de mooiste bladkleuren op een schaduwrijke standplaats. De laatste decennia is door kruising en selectie, vooral van Amerikaanse kwekers het aanbod aan nieuwe soorten onbeperkt.


Halycon” ( Hosta tardiana) is zeer robuust en niet erg vatbaar voor slakken. De hosta – ook hartlelie genoem is een attractieve sierstruik die naarmate de struik ouder wordt steeds mooier wordt. De bloeiperiode van de reuze hosta “Halycon” is vanaf augustus.


De winterharde meerjarige struik gedijt op elke standplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts