donderdag 17 december 2015

Eremurus planttijd

De talrijke bloemen gaan achter elkaar open. Een opvallende en uitzonderlijke verschijning is Eremurus of naald van Cleopatra. Ik kan mij voorstellen dat de schoonheid ervan de naamgever van de plant inspireerde om de mooie Cleopatra te vernoemen. In de zomer, wanneer de plant in bloei staat, zijn de lange bloemaren van een betoverende schoonheid.


Wij noemen het een bloembol, maar het word ook wel een knol genoemd of zelfs wortelstok, in ieder geval is het een bijzondere verschijning. De bol heeft lange vlezige wortels, wanneer de wortels op de grond uitgespreid worden, lijkt het of er een inktvis voor je ligt.

U kunt de bollen planten van oktober tot eind april. Dek haar ook met flink wat stro toe zodat zij de winter kan overleven (blijf dit ook latere jaren doen !). En om haar eeuwige jeugd te bewaren, kan je best ook elk voorjaar een beetje gedroogde koemest onder de grond mengen. Bijgoed bloembollen bloeien van februari tot juni.


Naald van Cleopatra per 1. Gebruik losse tuinaarde en plant op een zonnige of minder zonnige plek. Geschikt voor in perken, steentuin en voor verwildering. Er is dan ook een grote variateit in kleuren.

Niet alle kleuren komen even vaak voor ( sommige kleuren zijn zelfs zeer zeldzaam). De meest verkochte soort is de Eremurus bungei. Dit is een diepgele variant die maximaal 1centimeter hoog wordt.


Eremurus stenophyllus heeft vlezige wortelknollen die u in het voorjaar en najaar in de volle grond kunt planten. Leg op de bodem van het plantgat een laagje grof zan dit bevordert de afwatering. De naald van Cleopatra of steppenlelie, zoals Eremurus ook genoemd wordt, is een spectaculaire bijzondere plant. De Eremurus laat je vele jaren op dezelfde plek staan. De sierzweep of woestijnkaars groeit in elke voedzame tuingrond die waterdoorlatend is.


Een zeer spectaculaire plant uit de koude hoogvlakten van Centraal- en West Azie. Onderaan begint het met een dicht roset van pijlvormige, zilvergroen blad. Latijnse naam, Eremurus Cleopatra. Bloeiperiode, mei, juni, juli.


Consumptie, niet eetbaar. Grondsoort, Intratuin bemeste tuinaarde. Tips bij het planten, Maak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol.


Eremurus is een zeer mooie Vossestaart Lelie en heeft zeer kleine bloemetjes op een mooie kaarsvormige steel. U kunt ze vinden onder het bijgoed in onze online shop.

Deze prachtige plant is te vergelijken met een raket die de ruimte in schiet vanaf uw border en zijn dus. Bodem soort, Vruchtbare gron Goed gedraineerd. Planttijd , Herfst, Winter. Kouderesistentie, Winterhard. Levertermijn, Vanaf eind augustus . Canna wortelstokken plantinstructies.


Met dit in gedachten, dient men de planten gedurende de hele zomer te bevochtigen als de regenval minder is dan . Even diep planten als op de kwekerij. Wortels horizontaal uitspreiden. Op = op) van €1- nu tijdelijk €195!


Narcis tete a tete, omschijving:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts