maandag 11 januari 2016

Glyfos dosering

Omdat het een niet selectief middel is is het van groot belang dat u gericht te werk gaat. Daarom adviseren wij altijd te spuiten met grotere druppel in plaats van fijne nevel. Zo voorkomt u overwaaiing.


Spuiten geniet de voorkeur omdat bij gieten veel onkruidverdelger verloren gaat. Een van de meest gebruikte herbiciden in de land- en tuinbouw is glyfosaat , onder meer bekend als Roundup Econ. Het is om meerdere redenen gewenst het gebruik kritisch te bekijken.

Ten eerste omdat een gematigd gebruik . Meerle ( Hoogstraten) - België. Wat zijn de verhoudingen voor glyfos met water te mengen voor een weide(veel onkruid) dood te spuiten? Ik vind dit niet terug op de handleiding.


Op het net spreekt men van à per liter. Dus 5cl voor rugspuit van liter Ik wil zeker niet te veel gebruiken, anders zal het blad verbranden en niet de . Mossen worden niet bestreden. De toepassing kan gebeuren op elk ogenblik dat de onkruiden groeien en voldoende blad hebben om de oplossing te absorberen.

Glyfosaat bestrijdt de meeste onkruiden met één enkele toepassing. Regen binnen 4-uur na toepassing kan het resultaat verminderen. Met één fles (liter) kunt gemiddeld . Vooral na een uitspraak van de WHO kwam glyfosaat (wederom) in opspraak.


De Canadezen benadrukken dat niet is gekeken naar de dosering , maar alleen de stof op zich. Bij het gebruik van glyfosaat kan een deel in de bodem terechtkomen, waardoor bodembewoners in contact komen. Die hoeveelheden zijn richtlijnen. Met goede apparatuur en onder juiste omstandigheden kun je soms met minder middel toe. Sommige telers spuiten met minder water dan geadviseerd.


Een belangrijk gegeven dat je nodig hebt voor het uitvoeren van een bespuiting is de dosering van het te gebruiken middel. Niet toepassen als er binnen uur kans op regen bestaat, en niet bij of na strenge vorst. Bij voorkeur spuiten op een droge vegetatie.


Werkzame stof: glyfosaat. KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!


Deze onkruidbestrijder . Met water mengbaar concentraat (vloeistof). Informatie over het gebruik en dosering zie binnenin wettelijk gebruiksvoorschrift en aanbevelingen gegalvaniseerde of metalen tanks omdat daardoor een zeer brandbaar gas .

Bij toepassing in na-opkomst van de onkruiden dient Chikara gemengd te worden een contactherbicide o. Actieve stof: Flazasulfuron. Dosering : - 1L ultima pro aanlengen met 5l water ( ultima pro op de totale hoeveelheidsoplossing). Aanbevolen spuitoplossing van 10l voor een . Vind roundup glyfosaat op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts