vrijdag 22 januari 2016

Clematis multi blue snoeien

Maar u kunt hem bijsnoeien wanneer de tuinplant te groot wordt. Dit kan het beste na de eerste bloei eind juni of in het vroege voorjaar. De bloei vindt altijd plaats op oud hout. Aan nieuwe scheuten gaat hij het volgende jaar weer bloeien.


Clematis Multi Blue is een doorbloeier maar wordt toch groep gerekend.

Ook wel bekend als de Bosdruif, bosrank. Ik heb een multi blue gekocht een paar maanden terug maar ik lees overal wat anders van bloeitijd tot. En dan zijn er ook nog soorten clematissen die je tweemaal onder handen neemt.


Alle vroegbloeiende, grootbloemige clematissen die in de vroege zomer bloeien vallen in groep 2. Voorbeelden van de vroegbloeiende, grootbloemige clematissen zijn o. Een Clematis uit de patens-groep. Clematis ' multi blue ' in het nederlands ook bosrank genaam is een bladverliezende klimplant met een stevig, opgaande groei.

U kunt deze ook in een pot of bak op het balkon zetten. Wanneer snoeien In februari , begin maart, dood hout verwijderen , tijdens de bloei uitgebloeide bloemen verwijderen , na de eerste bloei de stengels lichtjes insnoeien om een mooie herbloei . Het is belangrijk om in het voorjaar (omstreeks maart) licht (niet te veel!) terug te snoeien en het oude hout te verwijderen. Een groot voordeel van deze Bosrank is dat de plant . Deze verschijnen twee keer per. Ook deze groep Clematissen vragen om een lichte snoeibeurt , maar kan wel in zijn geheel tot 1m.


Of hij nu gebruikt wordt om de strakke lijnen in een moderne tuin wat te doorbreken, of als romantisch accent tussen kamperfoelie, rozen en lavendel in een . Ze bloeit in het najaar nog een keer maar dan met enkele bloemen! Dit sterke soort bloeit twee keer per jaar. Nadat de Multi Blue voor de eerste keer bloem heeft gegeven kunt u deze het beste terug snoeien , zodat zij . Snoeien Clematis hoeft bijna niet te worden gesnoeid. In hoofdzaak wordt de plant geleid en als er een wirwar van stengels is ontstaan, wat uitgedund.


Bloei in augustus - oktober met puntige blauwpaarse bloemdekbladen. Blad lichtgroen van kleur. Na de bloei licht snoeien.


Vroege grootbloemige Andromeda, Beauty of Worchester, Belle of Woking, Blue Light, Chalcedony,.

Countess of Lovelace, Duchess of Edinburgh, Jackmanii Alba, Kiri Te Kanawa, Louise Rowe,. Moet ik uitgebloeide bloemen afknippen, vind n. Hij is jaar en heb hem nog nooit terug gesnoeid maar krijg ieder jaar een zee van bloemen, moet ik hem dan toch een keer terug snoeien ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts