woensdag 13 mei 2015

Vuurvast beton zelf maken

Ik zou de toog van mijn oven wel willen maken van vuurvast beton omdat wigvormige stenen duur zijn en minder makkelijk tweedehands te vinden dan gewone. Een bedrijf als Kachelplaats. Ook al hun stenen worden tot die . C)Met zilverzand en chamotte ( gebakken : kleikorrels voor controle op de krimp) te : koop in zakken van 50kg.


De algemene regel : is hoe meer de cement, mortel.

Al2O3) bevat, hoe vuurvaster : hij is. Bouw zelf je houtgestookte pizzaoven of houtoven. Prefab pizzaovens, zelfbouw pakketten en alle benodigdheden voor je steenoven. Het vuurvaste beton kan je kopen bij de broodoven en is bestand tegen hoge temp.


Dat kan met vuurvast beton , een materiaal dat bestaat uit aluminium cement en onder andere gemalen chamotte als toeslagstof. Er moeten mallen voor gemaakt. De hoeken maken de doorsnede wel groter maar de wand oppervlakte ook wat voornamelijk weerstand oplevert. De beste vorm is ron .

We hebben hoogwaardige vuurvaste mortels, mortelkit en vuurvaste beton geselecteerd. De overvloedig in het zand en granulaten aanwezige silicaten zullen bij een hoge temperatuur van structuur veranderen (in volume vergroten). Beide zullen voor scheuren en breuken in het beton zorgen. Modelgips Prestia Normal Plus.


Isolatiesteen vuurvast . Vuurvaste materialen-ovenbouw. Hitte bestendige mortel voor het metselen van open haar BBQ etc. Deze vuurvaste en hittebestendige kit is ideaal voor gebruik bij plekken waar een hoge hittebestendigheid vereist is zoals de open haard of een oven. Beste mensen, ik ben begonnen met het bedenken en aankoop van materialen voor het maken van een zelfbouw betonkachel. De rookkanalen zou ik maken van vuurvaste schouwpotten, die worden verbonden met vuurvaste mortel en nadien in Compaktuna- beton worden gegoten.


De fracties tot 2cm of groter worden gebruikt in de vuurvaste industrie. Daardoor kan het worden gebruikt voor vuurvaste beton. Daarnaast heb ik echter nog genoeg ( betonnen ) klinkers liggen om mee te metselen.


Deze site legt u stap voor stap uit hoe u beton samen stelt. Ook bevat deze een handige rekenhulp. Hiervoor gebruik je volle bakstenen die vuurvast zijn en (voor het ovengedeelte) genoeg massa hebben om de warmte op te slaan.

Gebruiksklaar mengsel van vuurvaste cement, chamotte en hoogwaardige toeslagstoffen. Bijzonder geschikt voor open haarden, schouwen en barbecues.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts