dinsdag 12 mei 2015

Camelia stekken

Een camelia kan worden gestekt, afgelegd of geënt. Stekken kan vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de herfst. Neem kopstekken en plant die in een voedzame, licht zure potgrond. De beste resultaten worden verkregen in een kas of onverwarmde bak.


Najaarsstek wordt gemaakt van tien centimeter lange, . Vorig jaar had ik ook bloemknoppen maar uiteindelijk vielen ze gewoon af.

Nu zou ik graag eens willen proberen de plant te stekken , is dat moeilijk bij camelia ? Op welke manier lukt het het beste? Is het mogelijk om ze gewoon in een glaasje water te laten wortelen? Ben benieuwd naar ervaringen. Met deze methode heb ik vrij veel succes.


Neem voor het stekken niet te jong of te oud hout. Vermeerderen kan door het nemen van halfverhoute stekken in de zomer. De stekken wortelen langzaam (het duurt 2-maanden).

De camelia is in Japan en China een van de belangrijkste groenblijvende sierstruiken. Mijn camelia heeft dit voorjaar haar blad verloren, ze staat in de winter altijd in het trappenhuis met veel ramen, temperatuur komt daar niet boven de 10graden, misschien in een heel koude periode kan het daar iets onder graden zijn geweest. Het is mogelijk om de camellia te stekken. Het kan tot maanden duren voordat de stekken wortels vormen.


De vrouw met de rode camellia vroeg bloeiende planten . Deze heester houdt van zure gron de camellia , camelia of Japanse roos. Leidingwater bevat teveel kalk en daar houdt de camellia niet van. Graaf daarom enkele roestige spijkers in. Camellia houdt ook van ijzer.


Strooi halverwege de zomer een kaliumrijke meststof en besproei de grond na het uitstrooien ervan. Hij doet het, het beste in de half schaduw en groeit graag op lichtzure grond. Daarom heeft hij ook liever regenwater . De rode krijgen na de bloei zaad bollen,maar de witte niet. Hoe kan ik de witte stekken.


Ton Hannink stekt zelf van cultivars van C. Tuinforum onderwerp: camelia snoeien en stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo.

Leg de zaden eerst een paar uur in koud water en schuur . Neem de stek wanneer de stengel voldoende rijp is maar nog niet houtig, neem tussen juni en augustus, stekken van ongeveer cm. Veel succes en tuingroeten Artibo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts