woensdag 13 mei 2015

Cactus stekken

Veel soorten cactussen vormen zijscheuten, deze kan men met een scherp mes afsnijden. Laat de afgesneden zijscheuten bij mooi weer minimaal een tot twee weken drogen in de schaduw. Na een of twee weken drogen (in de schaduw) kunnen de zijscheuten of stekken in cactus substraat gezet worden.


Het nemen van stekken is eigenlijk niets meer dan een gedeelte van een cactus afsnijden en dit opnieuw in de aarde plaatsen. Dit afgesneden gedeelte zal dan weer wortels aanmaken en verder leven als een zelfstandige cactus. De beste tijd om stekken te nemen is het begin van het groeiseizoen.

Het stekken van Cactussen is vrij eenvoudig. Zorg er wel voor dat de wond is gedroogd alvorens de stek in droge grond te plaatsen. Cactus onderhoud Hulpmiddelen onderhoud . Deze stukken net gekregen van de schoonzoon. De stekelige planten ogen echter mooier met bloemen, maar dan hebben ze wel de juiste verzorging nodig en hebben ze. STEKKEN VAN PEYOTE CACTUSSEN.


Gebruik een scherp mesje, bijvoorbeeld een klein formaat afbreekmes. Tijd waarin de wortels langzaam groeien, maar de bovenkant van de stek niet groeit. Geef je dan te snel water als de onderkant nog niet goed .

Cactussen die in de wintermaanden in de woonkamer of serre blijven staan, eenmaal in de maand wat water geven. Zaailingen die nog geen jaar oud zijn, in de winter eenmaal in de twee weken een beetje lauw water geven, deze mogen in de rustperiode ook iets warmer staan. Het kweken van een San Pedro cactus vanaf een stekje is veel eenvoudiger proces dan het ontkiemen vanaf een zaadje. Stekken van cactussen Stekken van . Om dit te doen, heb je een levend exemplaar nodig. Zorg ervoor dat de cactus waarvan je stekt tenminste 46cm lang is, gemeten vanaf de aarde.


Helaas geen antwoord gezien. Bedankt voor je bezoek aan onze website! CactusPlaza is gespecialiseerd in planten van cactussen en vetplanten ( succulenten), caudex planten en veel soorten mesems. Naast planten leveren wij cactus zaden, zaden van andere succulenten en zaden van allerlei andere exotische . Bekijk alle reacties via groeninfo. Koop of Verkoop cactus op Marktplaats.


Vermeerderen van ficus en cactus. Zelf vermeerderen van planten kan veel voldoening geven en zeker als het slaagt. Mijn cactus heeft veel bruine plekken die verkurkt lijken.


Is dit erg of is het alleen niet zo mooi? Toegevoegd na minuut: Ik wilde een foto toevoegen, maar dit lukt niet. De meeste cactussen zijn eenvoudig te vermeerderen, schijfcactussen nog wel het makkelijkste.


Snij of breek een schijf voorzichtig en zorgvuldig af.

Wees voorzichtig met de stekkels, de wat grotere doorns gaan nog wel met voorzichtig beetpakken prik het wat, maar die kleine haarfijne zijn erg onaangenaam en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts