donderdag 21 mei 2015

Quercus ilex

Deze van nature in Zuid-Europa voorkomende, groenblijvende eik wordt veel aangeplant als sierboom en ter beschutting, vooral in kuststreken. De boom is bestand tegen de zilte zeewind en de luchtvervuiling in de stad. De boom dient dan wel beschut aangeplant te worden en in zijn jeugd beschermd te worden tegen koude oostenwind.


De stam is grijs van kleur en later ondiep gegroefd. Het jonge blad is scherp hulstachtig getant waaraan hij ook zijn tweede naam te danken heeft. Sinds de oudheid al in cultuur in de landen rond de Middellandse Zee waar deze wintergroene boom tot circa m hoogte uit kan groeien.

De leisteeneiken worden op onze kwekerij zorgvuldig opgekweekt tot schermen en leivormen. Het opkweken en opvolgen van deze bijzondere eiken is één van de belangrijkste taken op onze kwekerij. Wij kweken zowel enkelstammige als meerstammige leisteeneiken. De Steeneik is zeer winterhard.


Deze eikensoort is wintergroen en heeft een mooie rechte stam met een ovaal tot kogelvormige kruin. De bladhoudende quercus ilex komt veel voor in de landen rondom het middellandse zeegebied op droge kalkrijke zandgronden. Te koop zeer mooie volle zware kwaliteit hoogstam steeneiken.


De bomen zijn winterhard en wintergroen. Quercus Ilex is een groenblijvende boom.

Totaal hoogte zonder pot is ruim meter waarvan 1. Deze volledig winterharde boom is bij ons nog veel te ongekend. Het is een van de weinige, heel het jaar door groenblijvende, bomen die vormsnoei zeer goed verdraagt. Het mooie groengrijze blad geeft een frisse kleur . Wij leveren deze wintergroene eik ook aan particulieren. De bovenkant is glanzen de onderkant grijs viltig behaard of glad. In het voorjaar verschijnen de mannelijke.


Each plant profile in the database contains nomenclature info, botanical data, plant description, large, high-resolution pictures, images and . Een van de beste bladhoudende soorten. Groenblijvende boom die tot 6m hoog kan worden. Vraagt een kalkrijke niet te natte standplaats liefst in de volle zon Lees minderLees meer.


Underside of leaf is silvery-white. Often has a prominent umbrella form. Native to Western Mediterranean Region. It measures feet high, with a trunk circumference of 1inches and a crown spread of feet. It can colonise natural habitats aggressively and replace native vegetation.


The leaves of both subspecies vary a lot. This variability is even more noticeable in Bages where the individuals with morphological traits between the. Plant Characteristics and Associations Bloom Period.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts