woensdag 20 mei 2015

Pluimhortensia pinky winky

Deze kleurverandering begint vanaf circa begin augustus. Koop deze hortensia op tuinplantenwinkel. Bloeiperiode: Juli - Oktober.


Bloemen: kegelvormige witte bloempluimen die in de herfst sterk donkerroze-rood verkleuren. Bladeren: spits en ovaal.

Standplaats en vereisten. Schaduw: halfschaduw, halfvolle zon, schaduw. BEST-select stelt je graag drie sterke en opvallende toppers voor: Hydrangea Pinky - Winky , Mega-Mindy en Bobo. Deze drie cultivars hebben elk hun kenmerken om perfect te beantwoorden aan ieders wens. Eén ding hebben ze alleszins gemeen: ze zijn fors en sterk . De pluimhortensia is een populaire zomer bloeier met opvallende kegelvormige witte bloemtrossen die later meestal licht roze verkleuren.


Zoekt u een kleurrijke aanvulling voor uw tuin?

Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. De bovenkant van de kluit moet net . Het aparte is dat de bloemen verkleuren vanaf augustus.


De bloemen lopen vrij spits toe. Deze solitaire hortensia PINKY WINKY. Lokale naaPluimhortensia.


Deze Belgische cultivar heeft spitse, kegelvormige bloempluimen die naar een diep donkerrood verkleuren! Stevige stengels, ideale plant voor ochtendzon. Hydrangea paniculata Pinky Winky , schitterende pluimhortensia met eerst groen witte pluimen en later in de herfst verkleurend tot adembenemend roze , rood.


Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente. Deze pluimhortensia is schitterend in zowel grote als kleine tuinen.


Ze kunnen geplant worden als groep in een border of solitair met een mooie laagblijvende onderbeplanting bijvoorbeeld. Voor al jouw planten, bomen, heesters en toebehoren in de tuin, op het balkon en terras. Ons zelfstandige tuincentrum is de specialist op het gebied van groen.

Tevens hebben wij geruime keuze aan goede potgrond en diverse potterie. Stengels zijn licht rood. Het beste kunt u de pluimhortensia jaarlijks terug snoeien in maart.


De hortensia of de gewone hortensia (Hydrangea macrophylla) is een van de meest gecultiveerde planten ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts