dinsdag 27 januari 2015

Lavendel soorten

De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. En hoe houd je je lievelingslavendel jarenlang mooi? Tot 1verschillende lavendelsoorten uit de Nederlandse plantencollectie lavandula.


Wanneer en hoe lavendel snoeien. Spring naar Soorten - Soorten.

Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Er wordt voor de sierteelt . De mooiste lavendelplanten bestelt u bij DirectPlant! Lavendel , geurend decoratief en zeer geliefd. Een ding staat vast: deze vlinderlokkende tuinklassieker heeft zijn strepen terecht verdiend.


De soorten verschillen onderling in groeiwijze, blad en bloemkleur, die varieert van het karakteristieke lavendelblauw tot verschillende tinten paars en wit. Daarnaast worden er in het voorjaar bloeiende lavendels gekweekt in grotere potten om direkt planten in bloei te kunnen aanbieden. Er bestaan vele soorten lavendel. De belangrijkste soort in onze streken is de Lavandula .

Niet verwonderlijk, omdat lavendel meestal op dezelfde wijze wordt gebruikt als vaste planten. De struik behoort tot de lipbloemigen (Labiatae). De voornaamste soorten die in . De hoogte van deze soort varieert van tot 100cm. Compact soort , bloeit goed en. Welke soorten lavandula zijn er.


De Romeinen, en de Grieken trouwens ook, gebruikten lavendel als badkrui zowel vanwege de geur als vanwege de therapeutische werking. Echte lavendel heeft verschillende . Bij aanraking van het blad komt een zoete aroma geur vrij die door de meeste mensen zeer gewaardeerd wordt. De aarvormige bloemen staan, vanaf juni tot augustus, op lange stelen boven de plant te bloeien. De planten van de lavendel kleuren in de bloeiperiode in de meeste gevallen paars. Ook witte en roze lavendelplanten komen voor.


Hij is vooral geschikt voor wat . We hebben het even op een rijtje gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts