dinsdag 20 januari 2015

Christusdoorn plant

Spring naar Wat is de christusdoorn voor plant ? De christusdoorn komt van nature voor op Madagaskar. Daar is het een relatief traag groeiende plant , die uiteindelijk bijna twee meter hoog kan worden. De iets verdikte blaadjes zitten . Het is een bijzonder sterke plant , die met . Deze lange stekels helpen de plant met het klimmen maar maken ook dat deze klimplant een geweldige barriere kan vormen.


Euphorbia milii of christusdoorn. Hij ziet er ongenaakbaar uit in al zijn woeste glorie. Zijn uiterlijk heeft hij dan ook niet echt mee: grote stekels, kleine bladeren en kleine tere . De blaadjes blijven enkele maanden aan de plant zitten om dan uiteindelijk af te vallen. De rode bloemhoofdjes bestaan uit twee dikke schutbladeren.


Dit is een cultivar van de bekende christusdoorn met iets grotere, vrolijke roze bloemen! Maar dat is niet de enige positieve eigenschap van dit ras. De plant bloeit rijk - met gemiddeld tot bloemetjes tegelijk - en is bovendien prima houdbaar.


Door zijn oorsprong houdt de christusdoorn veel van warmte, volle zon en droge lucht, een ideale plant voor een raam aan de zuidkant. Ook in de winter kan de plant in de verwarmde ruimtes staan. Waneer de christusdoorn groeit en bloeit moet deze regelmatig, maar niet teveel worden gegoten.


Van april tot september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts