donderdag 22 januari 2015

Grasveld herstellen

Stel dat je gazon weinig voeding heeft en dat je het vaak kort maait. Dit, gecombineerd met veel regen. Gras repareren doe je snel en eenvoudig met grashersteller. In een paar weken een groen gazon.


Lees ook hoe je kale plekken in je gras het beste voorkomt. Vaak kunnen er kale plekken in het gras ontstaan.

Het gazon herstellen door bijzaaien zorgt ervoor dat je weer een mooi en egaal gazon krijgt. Gazonrenovatie Soms wil je gewoon niet je hele gazon ineens op de schop nemen, maar lijkt het wel de moeite waard het te herstellen op een minder ingrijpende manier. Dat lijkt niet zonder meer makkelijk en niemand zal u zeggen dat gazon verzorgen wel gemakkelijk is. Om verschillende redenen kan uw gazon er minder fraai bij komen te liggen dan dat u wenst.


De oorzaak kan zijn dat er kale plekken zijn ontstaan of doordat het gazon zeer dun bezet is geraakt door problemen met het gazon of verwaarloosd onderhoud. U kunt ervoor kiezen het gazon geheel of gedeeltelijk te . Stap 1: periode bepalen. De grond is in deze periodes net voldoende warm waardoor het gras beter kan kiemen.


In de lente zal je wel meer last hebben van onkruid.

Kale plekken in het gazon, of een mager gazon vraag voor een oplossing of een renovatie van het gazon. Bij gazonrenovatie zijn twee opties het gazon herzaaien of het gazon herstellen. Om kale plekken opnieuw in te zaaien kun je een speciaal zaadmengsel gebruiken, bijvoorbeeld DCM Riparo. Eerst ga je het gazon maaien. Hark de grond van de kale plekken een beetje los en verwijder het oude gras.


Voor het herstellen van uw gazon, gebruikt u best een aangepast graszaadmengsel. De fijne, maar toch sterke grastypes nestelen zich probleemloos en onopvallend in een bestaand sier-, speel- of . Om het gazon te herstellen na het verticuteren kunt u de kale plekken doorzaaien met ECOstyle Graszaad-Extra. Dit speciale ECOstylemengsel is geschikt voor alle soorten gazons (schaduw-, speel - en siergazon).


De grassoorten zijn geselecteerd op een snelle kieming, ook bij een . BESTAAND GAZON HERSTELLEN 1. Oorzaken van kale plekken zeer intensieve betreding b. Hoe ga je kale plekken in het gazon herstellen ? Je grastapijt herstellen doe je met speciaal herstelgazonzaad. Na de winter is het soms nodig om je gazon te vernieuwen of te herstellen. Begin daarom met je gazon te bemesten, verluchten of verticuteren. Het herstellen en zaaien van je gazon moet plaatsvinden van april tot oktober, bij voorkeur begin mei of september.


Voor een goede, uniforme kieming van het zaa moet de bodem minimum °C zijn en moeten waterophopingen vermeden worden. Maai het gazon voor je zaait, zo krijgt het nieuwe gras genoeg licht wat .

Geel gras is iets wat regelmatig voorkomt in een gazon. Maar wat zijn nou de oorzaken van deze gele plekken? En wat kan er tegen gedaan worden? Kan het gras eigenlijk nog wel herstellen en hoe kan ik het voorkomen? Allemaal vragen waar u tegenaan loopt als u deze plekken ineens tegenkomt.


Alvorens je het gazon kunt gaan herstellen moet eerst het dode gras , de eventuele mossen en onkruid goed worden verwijderd. Dit kan met de hand als er niet al teveel of te grote aangetaste plekken zijn. Maar je kunt ook gebruik maken van een verticuteermachine.


Hiermee haal je met gemak alle . Verbrand gazon – Hoe voorkomen en verbrand gras herstellen. Een verbrand gazon kan verschillende oorzaken hebben en het geeft aan dat er vocht uit het gras wegloopt of zelfs wordt weggenomen. Hierdoor verliest het zijn mooie groene kleur en maakt het plaats voor grote gele en kale plekken.


Soms is het tijd om je gazon een beetje op te frissen. Hier hebben we een aantal tips voor je verzamel hoe jouw gazon weer zijn oude topvorm krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts