woensdag 21 januari 2015

Tetradium daniellii kwekerij

Nederlandse naam, Bijenboom. Kroonvorm, breed waaiervormig. Bla donkergroen geveerd. Vruchten, gesnavelde vruchten, rood paars.


Schors, gladde grijze schors . Bijenlokkende boom tot meter hoog met roze-witte bloemen.

Tetradium daniellii var. De bijenboom bloeit pas eind juli - augustus en is hiermee een van de . Kwekerij PlantenTuin Esvel Boskoop, locatie foto : kwekerij Coen Jansen. De hoogte na jaar is 6cm. De Bijenboom is familie uit de rutacea (ruit),dat ruik je direct, de bladeren bladeren geuren kruidig. De bloemen worden massaal door bijen bezocht en zijn bovendien erg mooi.


Na de bloei roze-rode achterblijfsels. De spillen en lichtere bomen worden in het voor- jaar machinaal geplant met een plantmachine.

De plantafstand in de rij is tot meter en de rijafstand meter. Deze nieuwe aanplant wordt drie jaar doorgekweekt. Ten Hoven Bomen - Op zoek naar een meerstammige bijenboom ? Snelgroeiende solitair met een halfopen breed waaiervormige kroon op een korte stam.


De schors is glad en donkergrijs, voorzien van lenticellen. Vermits het even duchtig heeft geregend en de grond aan de bijenstand toch als vochtig staat geregistreer heb ik er dadelijk gehaald. Aan euro per stuk, valt dat nog . Het vrij grote blad is tegenoverstaan onevengeveerd met tot blaadjes, helder groen en bij wrijven onaangenaam ruikend. Het blad Boomzorg besteedt in drie artikelen aandacht aan deze van oorsprong Aziatische boom. Bloemen lichtroze, grote pluimen.


Enkele kenmerken van de drie . TreeEbb van Boomkwekerij Ebben. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. De bomen worden speciaal voor jou uit de grond gehaald bij de kweker en in pot gekweekt. Wie kent de geheimen van de bosbouw kwekers ? In het voorjaar (april)zaaide ik ook de tetradium daniellii in mijn serre en ik had daar verschillende zaailingen van die ik kon uitdelen.


Groene beuken , bladhouden direct een dichte haag en uit eigen kwekerij.

Auteurs: (Benn) Hartley. Synoniemen: Euodia daniellii , Euodia henryi , Euodia hupehensis Dode , Euodia velutina , Evodia henryi Dode, Evodia. Het ZAAD kan enkel per zak besteld worden, phacelia per 20 . Login voor prijzen en bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts