woensdag 30 mei 2018

Welke planten makkelijk stekken

Wij gaan je precies uitleggen hoe je dit makkelijk aanpakt! Welke tuinplanten kun je stekken , en hoe pak je dat aan? Lees snel verder om erachter te. Het mooie van stekken is ook dat het eigenlijk heel erg makkelijk is, en dat iedereen het kan.


Deze planten kun je makkelijk stekken. Aan de slag met stekken van de Graslelie.

De stek krijg je door een jong plantje, die aan de stengel van de plant groeit, af te knippen. Zet dit kleine plantje op water. Als het plantje genoeg wortels heeft gemaakt kan je hem overplanten naar aarde. Hieronder worden alle mogelijke manieren van vermeerderen uitgeleg hierbij wordt ook vermeld voor welke planten deze methode van stekken geschikt is en.


Indien het stekje afkomstig is van een plant die niet gemakkelijk wortels aanmaakt is het verstandig om de onderste centimeter van de stek te verwonden, je kunt . Planten die te groot geworden zijn, kun je in het klein verder laten groeien en de rest uitdelen. Mijn hart brak toen ik las dat iemand haar Monstera had weggegooi omdat hij te groot was geworden, want hij is heel makkelijk te stekken én enorm populair. Ze had wel tien mensen gelukkig kunnen maken en .

Door speciale stekaarde met scherp zand te gebruiken kan het overtollige water snel afgevoerd worden en zullen de stekken niet gaan rotten. Een goede snoeischaar en scherp mes zorgen ervoor dat snoeiwonden geen rafels krijgen. In rafelige snoeiwonden nestelen zich makkelijk bacteriën die de gezonde stekken. Vrijwel alle kamerplanten of houtachtige gewassen laten zich gemakkelijk stekken.


Denk aan de volgende planten : Kaaps viooltje, begonia, moederplantje, sierlelie, parapluplant , kalanchoë, citroengeranium, vlijtig liesje, fuchsia en ook klimop. En nog een voordeel: als je toevallig ergens een mooie plant tegenkomt, kun je hem heel gemakkelijk stekken. In het voorjaar zal langzamerhand duidelijk worden welke stekken zijn aangeslagen en welke niet (die zijn geel). Planten die makkelijk te vermeerderen zijn: Een sedum kun je op een makkelijke manier uitbreiden.


Na de bloei, steek je voorzichtig een plant door het midden en schept de andere helft uit. Die kun je planten waar je wilt. Dit geld voor alle vetplanten ! Ook met bijvoorbeeld saxifraga (steenbreek) kun je dit doen. In dit artikel vind je een uitleg over stekken.


Gratis plantjes: planten stekken. Ik heb geen flauw idee hoe dit plantje heet. En welke planten voor binnen zijn nog meer goed te stekken ? Hoewel ik een aardig leuke tuin heb, houdt het groen binnenshuis niet over. Een orchidee zonder bloemen, een roos die eigenlijk buiten hoort, en 3 .

U zult zien met wat voor een verbazend gemak soorten als Bonica , Sneeuwitje, The Fairie en nog andere soorten gemakkelijk te . Met klimplanten, zoals de Epipremnum aureum gaat dit erg makkelijk. Van dit soort hangplanten knip je een stukje af, met voldoende 'segmenten'. Stekken Veel kamerplanten zijn te stekken. Daar groeien nieuwe wortels uit. Je kunt de plant wortels laten maken door het stekje enige tijd in water te zetten.


Ben je nog beginner in planten stekken ? Ga dan supermakkelijk van start met een bessenstruik. De ideale stekmaand voor de bes is oktober. In de lente kan je je stekken al verplaatsen naar de tuin. Sommige planten zijn best aan de prijs, maar gelukkig kunnen we er heel veel zelf vermeerderen door er stekken van te nemen. Heeft u meteen ook leuke cadeautjes in huis voor andere liefhebbers!


Welke planten kunnen we makkelijk stekken ? Halfheesters, planten die aan de basis houtachtige stengels . Vaak is het heel gemakkelijk om stekjes van kamerplanten te maken en soms is het lastig of zelfs. Het is heel makkelijk en een geweldige manier om meer planten te krijgen , vooral als ze zeldzaam of duur zijn. Een kruid zoals rozemarijn of lavendel, een bloem zoals de roos of welke andere plant dan ook. Voor het nemen van zomerstekken – dus stekken mét blad – komen vrij veel planten in aanmerking.


Het gemakkelijkst te stekken zijn heesters en kruidachtige planten , maar ook veel vaste planten laten zich prima stekken. Phlox en Pelargonium zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te stekken. Met deze tips voor een planten -ruilfeestje kom je met de leukste planten , stekjes en zaadjes terug.


Het is vooral handig om vooraf te weten welke stek -methode bij jouw plant past. Een heel aantal plantensoorten creëren zelf stekjes die je makkelijk van de moederplant kan halen. Veel houtachtige gewassen en kruidachtigen zijn vaak goed te stekken.


U weet ongetwijfeld hoe makkelijk stekjes van planten als vlijtig liesje, fuchsia maar ook klimop wortelen in water. Kruidachtige kopstekken kunt u echter ook heel goed laten wortelen in zandige aarde. Knip topjes met minimaal bladeren of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts