donderdag 24 mei 2018

Formicarium maken

Kunststof formicarium maken. Op reactie van het bijgaande bericht kwam de volgende discussie op gang, over het maken van een kunststof formicarium. Hier een heel mooi informatieve filmpje over de mieren, plus kan je inspiratie . Afbeeldingen van formicarium maken Meer afbeeldingen voor formicarium maken Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Houd mieren als huisdier met Mierenboerderij. Bekijk deze pin en meer op Dierverzorging van xivIllustration. In deze video laat is zien, hoe je van een oude vissen aquarium een formicarium maakt voor de mieren.


Morgen de video dat ik de mieren vrijlaat in hun hok. Voor formicarium shop je op Etsy, dé plek om je creativiteit de vrije loop te laten door het kopen en verkopen van handgemaakte en vintage producten. Wilde men een mierenboerderij in Nederland of België, dan moest men eerst de mieren zelf vangen en moest men zelf een boerderij maken.


Tegenwoordig zijn er boerderijen te koop in deze landen. Eén van de eerste was een mierenboerderij van het bedrijf Antworks met een doorzichtige blauwe vloeistof die dik genoeg .

Kun je vergelijken met een palmboombakje voor een schildpad. Wat de bouw van je formicarium betreft, daar kun je zo ver mee gaan als je wil. De groote van het formicarium schild van soort tot soort. Met de klei kan je een tunnelsysteem op de glasplaat maken zoals op de afbeelding. Doe je een verticaal nest, dan kan je bovenop een gleuf maken.


Eerst wat gaten boren en vervolgens uithakken met een bijtel. Is het wat of is het niets? Als ik het goed begrijp kan je dus (om te beginnen dan met een reageerbuisje) met een blok ytong, kit, en een glasplaatje zelf een nest maken ? Ik weet dat een formicarium functioneel moet zijn, maar het oog wil ook wat en ik hecht daar ook waarde aan. Speciaal door ons ontworpen voor een goede en langdurige ontwikkeling van de mieren kolonie.


Er valt heel wat plezier aan mieren te beleven, buiten, maar ook dicht bij huis, in een mierentuin of in een formicarium. Richt je eigen mierentuin in of maak je eigen formicarium. Het aantal soorten dat je in een tuin kan tegenkomen, hangt af van de grootte van de tuin, de ligging, de beplanting, het deel van . Voor de Nederlandse mierensoorten is een ytong nest een aanrader. Onze ytong formicaria zijn handgemaakt, de aansluiting tussen het glas plaatje en het formicarium werkt met magneetjes.


Zo kunt u het nest opnieuw gebruiken door het schoon te maken.

Download video DIY - AQUARIUM FORMICARIUM VOOR MESSOR BARBARUS !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts