vrijdag 25 mei 2018

Lavendel bemesten

Lavendel snoeien stekken vereist aandacht en inzet maar je krijgt er wel wat voor terug. Naast een zonnige standplaats en een goed doorlatende bodem vraagt lavendel ook een aangepaste bemesting en voldoende kalk om goed te groeien en te bloeien. Lavandula stoechas - stekken vlinderlavendel - snoeien kuiflavendel - soorten Franse lavendel : snoeien lavendel , stekken, soorten lavendel ,. Lavendel hoef je niet te bemesten. Hoe bemest je lavendel ?

Gebruik vooral geen bemeste tuinaarde als je de lavendel aanplant. Bemeste tuinaarde is dodelijk voor lavendel. Gebruik een luchtige mix van gemengde compost en beendermeel aan het begin van de lente. Je kunt je lavendelplant ook in de loop van de zomer één of twee keer vloeibaar . Deze cultivar wordt niet zo hoog.


Lavendel geurt verrukkelijk en wordt intensief bezocht door bijen, hommels en vlinders. Zowel bloemen als calyx.

Er bestaan wel meer dan 1verschillende lavendelsoorten en cultivars. Meest geschikt voor ons klimaat is de zeer winterharde Lavandula. Het antwoord hier is NIET!


Inderdaa lavendel in de volle grond aangeplant dient u geen meststof te geven. Kan het nog eenvoudiger? Lavendel groeit in de natuur trouwens ook op een arme gron weinig tot niet bemest dus.


Een goed doorlatende bodem is naast een zonnige standplaats, een aangepaste bemesting en voldoende kalk een vierde vereiste voor gezonde lavendel. Is de grond te compact en te zwaar, verbeter vóór het aanplanten van de lavendel de drainage van uw grond met Vivimus voor Sierheesters, Hagen, Buxus, Bloemen. Kalk op zich is geen meststof, maar een middel om uw borders en gazon in conditie te krijgen en voor te bereiden op het bemesten. Vooral de buxus en lavendel hebben nu veel behoefte aan kalk.


Vergeet niet dat u na het strooien van kalk minstens twee weken wacht met bemesten. Wilt u meer informatie of een advies op . Goed onderhoud aan de lavendel kan dit probleem moeiteloos voorkomen. Snoei in de zomer na de bloei met een heggeschaar de uitgebloeide bloemen samen met een klein topstukje van de struik weg, zo zal de lavendel nog voor de winter nieuwe topjes.


Verdeel Lavendel -AZ gelijkmatig over het te bemesten oppervlak en hark het daarna licht in.

Water geven is niet noodzakelijk, maar versnelt wel de werking. Wanneer en hoe vaak dien je lavendel te bemesten ? Toepassing Op lavendel en andere geurende kruiden. Op de juiste momenten snoeien en je hebt jarenlang plezier van je lavendelplant. De struik behoort tot de lipbloemigen. De lavendel hoeft maar weinig bemest te worden.


Lavendel is een houtachtige vaste plant en behoudt in de winter zijn grijsgroene blad. Doe dit wel, het zorgt namelijk voor een compactere, sterkere en mooiere lavendel. Tuinmest of Siertuin A-Z van Ecostyle. Voor lavendel , rozemarijn en andere geurende kruiden. Extra kali zorgt voor een langdurige bloei.


Tuinen van A tot Zaden, levert het complete assortiment goedkoop, snel en per stuk door het hele land. Gezonde planten hebben meer weerstand tegen ziektes en plagen en geven een heerlijke geur en smaak. Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts