maandag 21 mei 2018

Aucuba japonica giftig

Wat moet ik doen als mijn kind bessen, bladeren of andere delen van de broodboom heeft gegeten? Is de broodboom giftig ? Deze is tweeslachtig en is een goede keus om dicht in de buurt te staan van de aucuba japonica variegata. In de bessen zitten zaden die eruit zien als een pinda. Bij minder dan tien bessen .

Is giftig door het hoge gehalte aan glycosiden (aucubine) s. Hele plant, bessen, wortels. Enkele bessen kan voor . Bevat een cocktail van alkaloïden waarvan atropine de bekendste is. Vogels eten de bessen, konijnen het blad. Katten en honden zijn extreem gevoelig.


Pupilverwijding, dorst, hoge koorts, opwinding overgaand naar ongevoelighei vertraagde ademhaling en hartslag.

Aucuba - japonica , Broodboom, -,. Gehele plant ZEER giftig ! De hele plant is heel bitter en giftig. Het gevaar bestaat dat kinderen de gevaarlijke, rode bessen eten. Waarschijnlijk de gehele plant giftig. Giftig ingeval van inname.


Aucubine is de toxische glycoside hier. Heel giftig , vooral de glimmende, zoete vruchten. Het gif veroorzaakt ademhalingsmoeilijkheden, . De hoogte na jaar is 1cm. Bessen zijn aantrekkelijk om te eten maar matig giftig.


De beskleur is bes rood. Hij wordt ongeveer 1- m hoog en breed. In de border moet je ervoor zorgen dat de struik voldoende ruimte heeft. ASPARAGUS OFFICINALE (Asperge) : vruchten.

De plant is niet giftig. ATROPA BELLADONA ( Wolfskers) heel de plant is zeer giftig. AZALEA : bloemen, bladeren zijn giftig. BERBERIS VULGARIS (Zuurbes) en andere tuinbouwvariëteiten vooral wortels de bessen zijn . Ik vind dit een goed bericht.


Zorg dat potplanten niet ondersteboven getrokken kunnen worden. De volgende kamerplanten zijn giftig , sommige zelfs zeer giftig : Aronskelk (zantedeschia), aucuba japonica , azalea (rododendron), clivia, croton, cyclaam, dieffenbachia, doornappel (datura), flamingoplant (anthurium), gatenplant (monstera), kansenboom . Japanische Aucube - immergrünes Gehölz aus Ostasien. Bestimmungsmerkmale: Die Aukube kann man sehr gut an ihren immergrünen, weißlich-gelb gesprenkelten Blättern erkennen. Ihr Rand ist unregelmäßig gezähnt.


Die Blüten sind recht unscheinbar, haben eine lilafarbene bis braune Farbe und Blütenblätter mit . En zo ja, in welke mate? Is natuurlijk geen groente en het is niet aan te bevelen om op het blad te kauwen. Desondanks een goede heester om op een schaduwrijke plek aan te planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts