dinsdag 15 mei 2018

Knotwilg stekken

Met de gesnoeide takken is het mogelijk om een nieuwe knotwilg te creëren. Echter niet elke tak of stek kan zomaar gebruikt worden. Het beste is een vrijwel rechte tak te pakken.


Ook moet het een gezonde tak zijn, een beetje groenig van kleur. Als de tak bijvoorbeeld duidelijke bruine plekken heeft, dan .

Na de selectie van een stek moet deze dan ontdaan worden . Wie in zijn tuin knotwilgen aanplant geeft een eigen bijdrage aan het behoud van onze biodiversiteit! Mede daarom willen Natuurpunt Waasland-Noord de aanplant van knotwilgen promoten en stellen we stekken van de knotwilg ter beschikking van de ruimere bevolking. Vraag meer informatie aan via knotwilgen. Knotwilgstaak en het onderhoud de. Een nieuwe knotwilg wordt met dikke gesnoeide takken gecreëerd.


Alvorens de stek in de grond wordt geplaatst, is het nodig om aan de onderkant enkele stroken te schillen van de bast.

Als je een knotwilg wil stekken kan dat van november tot in maart. Wil je een er een nieuwe knotwilg van maken is het ideaal om een mooie rechte dikke tak . Voorbeeld (2de foto) op volgende link. Met even geduld heb je er . Is het mogelijk om gewoon een tak van deze af te snoeien.


Wilgen knotten is een aangename wintersport. Niet iedereen heeft die bomen staan in de tuin maar daar kan snel iets aan gedaan worden, zelfs in kleine tuinen. Eigenlijk kan dat het hele . Hoe kan je zelf knotwilgen vermeederen? Dit is eigenlijk niet zo moeilijk.


Hoe stek je zelf een knotwilg ? Half januari heb ik takken van bestaande knotwilgen afgezaagd. Ik heb de meest rechte takken uitgekozen. De knot wil ik op ongeveer 2 . Dag, Komend voorjaar gaan we wilgen de grond in spuiten met de bedoeling daar knotwilgen van te maken. Via Jan (NCK) had ik al begrepen dat dit verreweg de beste methode is vanwege het .

Tuinforum onderwerp: knotwilg stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo. Plant de nieuwe knotwilgen op een onderlinge afstand van tot meter.


Ook populieren kunt u op deze wijze stekken en poten. Voor andere soorten knotbomen moet u gebruik maken van bewortelde jonge bomen. Zorg voor stevigheid en bescherming tegen vee. Plaats op erg winderige plekken twee boompalen naast de . Voor de kosten hoef je het niet te laten: niets is gemakkelijker te stekken dan een wilg.


Steek takken van twee tot drie meter in de grond. Het kan eigenlijk niet mislukken en je hebt in korte tijd een mooie boom. Gratis bomen om je weiland?


Een leuke manier om wilgen te verkrijgen is via het stekken van takken van knotwilgen. Als er ergens wilgen worden geknot mag . De omlooptijd ( de tijd tussen twee knot- of hakbeurten) is soortafhankelijk: trage .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts