dinsdag 29 mei 2018

Phoenix canariensis groeisnelheid

Naast een algemene beschrijving en de verzorging wordt ook zijn groei in beeld gebracht. Het levende bewijs staat hier in de tuin, al zullen ze uiteraard nooit zo snel groeien als in een Zuid europees land. In hoogzomer is echter een groei van 4-5 . Groeisnelheid Phoenix Canariensis in zuid KroatiĆ«.


Washingtonia robusta in volle grond overwinteren.

Meer resultaten van palmvrienden. Phoenix canariensis - Canarische dadelpalm - Palma Verde Exoten. In de kuip is bij extreme hitte een extra gift water altijd welkom, de groei zal dit ten goede komen. De dadels zijn niet eetbaar in tegenstelling tot de Phoenix dactylifera.


De Phoenix Canariensis is winterhar let echter op bij periodes met aanhoudende vorst. Geef eens per week vloeibare voeding voor palmen in de groei periode. De plant wordt met een geleende heftruc swinters de orangerie binnen gereden. Het kan jaren duren voordat een jonge palm gaat .

De bladeren zijn 5-m lang, bree kort gesteeld en gebogen overhangend. De deelblaadjes zijn groen, stevig, . In tegenstelling tot de vruchten van de echte dadelpalm (Phoenix dactylifera) zijn ze oneetbaar. Zie hieronder een duidelijke groei van mijn phoenix afgelopen jaar. Ik vind dit een goed bericht.


De groei snelheid valt tegen, vooral hier. Standplaats : Alleen volle zon. Hoeveelheid water : Weinig water. Zoutbestendigheid : Matig Windbestendigheid : Zeer.


Subfamilie : Coryphoideae StaPhoeniceae Afkomst : Canarische eilanden . Aangezien de basis van de groei daar plaats vindt is het gemakkelijk voor te stellen dat dit het einde van de palm kan betekenen. Chamaedorea microspadix. De Butia capitata kan niet binnen gehouden worden, deze vereist namelijk zon en goede ventilatie. Deze palmboom kan goed tegen tijdelijke droogte maar heeft graag regelmatig water in de zomer voor een mooie volle groei. De vruchten worden rauw of bevroren gegeten, of verwerkt tot . Deze palm kan in NL meters hoog worden schijnt het.


Het is een langzame groeier.

Groeipunt in de winter goed drooghouden en eventueel preventief tegen schimmel spuiten. Hoogte volwassen: tot meter. Vorstbestendigheid: -3° C. Als zaailing groeit de Phoenix roebelenii eerder langzaam maar de groeisnelheid neemt toe zodra de stam is gevormd.


Beschermen indien lager dan. Over het algemeen hebben palmen een goed aanpassings vermogen aan de leefcondities in huizen en gebouwen. Beter dan je zou verwachten van deze exotische planten.


Ze verdragen een flinke dosis verwaarlozing en zijn de investering gezien hun lange levensduur dan vaak ook meer dan waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts