vrijdag 25 mei 2018

Insecten determineren

Beschrijving, afbeeldingen en geluiden van ca. Nederland en elders in Europa voorkomen. Deze site biedt de mogelijkheid om een soort te identificeren ( determineren ). Voor de meeste soortengroepen is een.


Op dit forum kunt u met vragen terecht over vogels, zoogdieren, reptielen, amfibie n, vissen, insecten (vlinders, libellen, kevers, etc.), spinachtigen, weekdieren, planten, (korst)mossen en paddestoelen.

Dierenzoeker: digitale sleutel voor huis en tuin. Digitale determinatiesleutel voor de meest voorkomende dieren rondom huis en tuin, ook geschikt voor kinderen van tot 12. Samenwerking tussen Naturalis Biodiversity Center, Het Klokhuis (NTR) en EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden.


Determinatietabel vleugelloze insecten. Heeft het minstens aanhangsels aan het achterlijf? Vooraleer wij tot een doeltreffende bestrijding kunnen overgaan en een correcte inschatting van uw plaagdierprobleem kunnen maken, is het belangrijk dat onze ongedierte-expert onderzoekt met welke insecten u te maken heeft.


Om een goede inschatting te kunnen maken van het plaagdierprobleem in uw omgeving, is het belangrijk dat wij onderzoeken met welk insect u te maken heeft.

U kunt hiervoor zelf kijken in onze ongediertewijzer, maar bedrijven of particulieren sturen ook regelmatig per post het insect naar ons. Om kruipende en vliegende insecten te weren en effectief te kunnen bestrijden is het van belang te weten om welk dier het precies gaat. Er zijn heel veel soorten insecten met eigen specifieke kenmerken en leefwijzen. We hebben een 4-tal beperkte determinatietabellen opgezet. Via deze determinatietabellen kunnen een . Realisatie: Vic Rasquin.


Gevleugelde dieren - vleugels kun- nen gereduceerd zijn of over het achterlijf heen liggen. Hoe begin je te determineren : Aangezien heel wat insecten gebruik maken van mimicry (het nabootsen van andere soorten) is het soms moeilijk uit te maken of het nu een zweefvlieg, een bijtje of een wesp is? Daarom hebben we hier een tabel met enkele kenmerken per familie. Op deze tabel staan enkele kenmerken van . Een kleurrijke vlinder, een unieke libel of een fascinerend kevertje: soms moét je gewoon weten hoe ze heten.


De tijd dat je daarvoor encyclopedieën moest doorploegen, is voorgoed voorbij. ALGEMENE INFORMATIE- EN FOTOSITES. Deze verzameling links om te determineren is afkomstig van Nederpix, met dank aan Ron Poot.


Apps in de AppStore voor het determineren van vaatplanten (volgens Heukels interactieve flora) en een aparte voor orchideeën.

Wat is determineren van ongedierte ? Iedereen heeft wel eens last van ongedierte. Het ongedierte valt op door sporen die ze achter laten, of door rond te vliegen. Ander ongedierte valt weer op door zich over de grond te bewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts