maandag 14 mei 2018

Klimop planten met bloemen

Klimop is een belangrijke drachtplant. Bloeiende klimop is voor vele insecten in de herfst een rijke bron van . Plant ze in banen naast elkaar, op die manier voorkom je dat de klimop gaat woekeren. Bij Intratuin vind je het grootste assortiment Clematis met allerlei soorten kleuren, geuren en bloemen ! Koop of Verkoop klimop op Marktplaats.


Ik zoek groene klimop tegen een schutting met witte bloemen erin.

Je kunt een klimop planten tegen een muur of schutting, ze zullen dan hierlangs omhoog groeien. Als ze geen steun vinden, vallen de lange. Ze blijven laag en zijn ideaal om als vak of . De klimop is echter kwetsbaar tijdens de groei, die kun je dan beter beschermen tegen vorst. Het is leuk als de bloemen of vruchten onder de pergola hangen.


Kijk bij klimplanten begeleiden hoe je de planten vastmaakt en kunt leiden langs de muur, schutting of pergola. Ok, de hedera, lekker steady. Groeit lekker een eind weg.

We hebben heel wat variëteiten in groene, gele, witbonte en grijze bladkleuren. Er zijn zowel snelle als trage groeiers en zelfs enkele soorten die uit selectie bij . Hedera soorten in de kleuren groen, witbont of geelbont zijn er als kleinbladige en grootbladige bladvorm. In deze hoedanigheid is de gewone klimop , samen met enkele rassen, haast onverslaanbaar.


De dofzwarte bessen zijn in de lente . Ideale klimplant voor in de schaduw: klimop (Hedera). We kennen klimop of hedera doorgaans als een klimplant die zichzelf vasthecht aan de ondergrond met hechtwortels. Ze vormen een soort zuignap die zich vastzet op de beschikbare oppervlakte.


Dat is echter niet altijd zo. Volwassen klimopplanten klimmen helemaal niet. De plant maakt dan alleen maar bloemen en . Een mooi moment om stil te staan bij deze Europeaan, die ook met weinig water ambitieus blijft groeien en klimmen en daarbij schilderachtige bladeren laat zien. Met luchtwortels zuigt de plant zich vast aan de boombast.


Klimmen, hangen en slingeren. Als de klimop groeit in een stadsomgeving met veel verkeer zitten er meer van die bacteriën op de klimopplant dan in een niet-vervuilde omgeving. Die bacteriën voeden zich dus met de.


De kleine bloemen van de klimop worden bezocht door bijen, vlinders en zweefvliegen. De Hedera Helix Marginata Elegantissima heeft een romantische naam en dit is niet voor niets, want deze klimop plant heeft ook een hele romantische uitstraling.

Snoei je deze plant niet, dan krijgt jouw Hedera schutting geelgroene bloemen en zwarte bessen. In combinatie met de donkergroene bladen . Een klimop aan een draad zal dan ook altijd blijven klimmen en niet bloeien. De bessen worden graag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts