maandag 21 mei 2018

Staelduinsebos hoek van holland

Vaste expositie beneden. In het bezoekerscentrum d´Oude Koestal vindt u informatie over de natuur in dit gebied. Het terrein is uniek in het Westland en is zeer gevoelig voor . Het ligt tegen de grens van Hoek van Holland en wordt beheerd door de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.


Het bos is ontstaan op binnenduinen en staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan boomsoorten en vogels. Tevens zijn hier en daar betonnen platen te zien.

Dit zijn overblijfselen van munitieloodsen. Het bunkercomplex heeft door de dikke muren een vrij constante luchtvochtigheidsgraad en . Het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt een gebied van kilometer lang en km breed. Met de oprichting van dit Nationaal Park zorgen we ervoor dat de natuur nog beter beschermd en behouden blijft.


Het is ontstaan op oude rivierduinen en door erosie erg kwetsbaar. Hij vindt er overigens ook informatie over de geschiedenis en de planten die in het gebied groeien. Als je vanuit Hoek van Holland komt gewandeld en via de westelijke kant het bos inloopt zie je al snel de eerste bunker opdoemen tussen de bomen.


Hoe verder je loopt, hoe meer overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog je ziet.

Met name de grote bunkers in . Gisteren deze wandeling gelopen, maar zonder vooraf de reacties te lezen. Dat was dom, want nu moesten we aan het eind van het Spuidijkje nogal wat (eigenlijk verboden) toeren uithalen om de dump rechtsom te passeren. Het kan, maar het lijkt beter om bij de afslag . Excursies via bezoekerscentrum. Vaarroutes Geen vaarroutes aanwezig. Ruiterpaden Geen ruiterpaden aanwezig.


Wandelroutes Gemarkeerde wandelroutes aanwezig. Aan de monding van de Nieuwe Waterweg lag de zwaar verdedigde Duitse Festung Hoek van Holland. Deze vesting was een belangrijk onderdeel van de Atlantikwall en besloeg het grondgebied van Hoek van Holland , Rozenburg-De Beer en een groot gedeelte van de gemeente 's-Gravenzande.


De historische bebouwing bestaat uit een hoeve met een kleine en een grote . A small storage bunker near the 118c. Staelduinse Bos - Vleermuisroute Lengte: km. Several of these larger brick buildings can be found too. Om het park staat een groot hek en er staat een container bij waarvan ik vermoed dat daar de zendapparatuur staat.


Hoek van Holland is hemelsbreed maar een paar kilometer van Rozenburg, maar over de weg is het toch een heel eind. Nu moesten we toch even richting Den Haag en dus hadden we het plan opgevat om te gaan wandelen in dit hoekje van Nederland.

Van een vriend hadden we al eens gehoord dat het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts