dinsdag 8 mei 2018

Hydrangea serrata snoeien

Daarom vind je hier meer informatie over in het artikel hortensia snoeien. Benieuwd hoe je een hortensia moet snoeien ? Lees er alles over in dit handige en uitgebreide artikel! Dit doe je door het eerste jaar een kwart van de takken tot op de grond weg te snoeien en het volgende jaar weer een kwart enz. Alle kenmerken, onderhoud- en snoei -tips vindt u online op tuinplantenwinkel.


Het snoeien van Hydrangea macrophylla en serrata soorten (boeren hortensia).

Wij adviseren verjongingssnoei in maart na de winter, elk jaar telkens één derde van de oudste takken verwijderen. Na de bloei kan men eventueel de uitgebloeide bloemen verwijderen. Op die manier blijven er altijd jonge, groeikrachtige . Hydrangea quercifolia of eikenbladhortensia: snoeien hortensia, soorten hydrangea vermeerderen, bloemen en bladeren van de hortensia, hydrangea quercifolia cultivars. Bij deze soorten geldt het gegeven: Snoei geeft vooral groei, maar geen bloei. De macrophylla en de andere hier bedoelde soorten reageren niet zo goed op snoei.


De bloemknoppen worden gemaakt aan de takken van het vorige jaar. Eikenblad -quercifolia, Heteromalla, Involucrata. Mountain Hydrangea or Lace-cap Hydrangea.

Al deze soorten worden halverwege het voorjaar op dezelfde manier gesnoeid. Fluweelhortensia (Hydrangea aspera), eikenbladhortensia ( Hydrangea quercifolia) en waterstruik (Hydrangea involucrata) hebben alleen snoei nodig om de struik te vormen. Daarna is snoeien overbodig. Knip bij jonge planten in . Hier bestaan tal van misverstanden over, het is belangrijk dat je weet met welk type Hydrangea je te maken hebt.


Ivo Pauwels, Guy Pieters A. VORIGE PAGINA Hydrangea macrophylla. Jonge planten van deze groep kunt u . Wanneer je voor deze hortensia kiest, weet je dus zeker dat die ook een strenge winter wel aankan! Heb jij een hortensia of ben je van plan je tuin een boost te geven met deze kleurrijke struik?


Belangrijke vragen die dan eventueel bij je opkomen, zijn: hoe en wanneer snoei je een hortensia? In dit artikel geven we je meer achtergrondinformatie over de hortensia en het groei- en snoeiproces. We bespreken de volgende . De eikenbladhortensia zijn bladeren hebben dezelfde vorm als die van de Amerikaanse Eik, maar ze zijn wel veel groter. Hij bloeit met witte pluimen op het tweejarige hout. De meeste serrata soorten zijn rand bloeiers die weinig of . Het plantengeslacht Hydrangea omvat verschillende soorten die bloeien op “ overjarig hout” (ook “tweejarig hout” of “oud hout” genoemd).


De klimhortensia (Hydrangea anomal subsp. petiolaris) heeft geen snoei nodig.

Alleen als hij te hoog of te breed wordt, knip je hem wat terug. Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter. Tips voor het herkennen van soorten Hortensia's – wel of niet snoeien , snoeien in voorjaar of najaar?


Ook hier groepen: bolvormig en schotelvormig. Een van de zeer compact groeiende berghortensia's. Snoeien is dan ook niet echt nodig. Hydrangea serrata heeft meer last van de zomerdroogte en moet dus wel zeker in de halfschaduw worden geplant.


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeven deze Hortensia´s niet te worden gesnoeid. Eens per twee of drie jaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts