dinsdag 24 mei 2016

Zeeuws knoopje zaaien

Bloei: juni tot augustus (na het wegsnijden van de uitgebloeide stengels volgt een tweede bloei). Goed winterharde vaste plant. Plaats: volle zon tot halfschaduw. Bodematig vochtig tot vochtig.


In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Het blijft altijd weer een wondertje om naar te kijken, die zeeuwse knoop. Astrantia of het Zeeuws knoopje : een prachtige vaste plant. Zaaien doe ik in bakjes, vaak voedselbakjes met transparant deksel.


De zaden van het Zeeuws knoopje moesten op de aarde worden gelegd. Licht aandrukken en dan maar afwachten. Het werd een vieze massa van schimmels, mosjes en zo. En de zaden lagen er maar.


Op de juiste standplaats zaait de zuivere soort zichzelf gemakkelijk uit.

In een schaal met vochtige zaai aarde zaaien , niet met aarde afdekken. Staat de plant op een plek waar hij zich thuisvoelt dan zaait hij zichzelf nog uit ook. Vermeerderen kan door scheuren in de winter of door zaaien ( na stratificatie van de zaden ). De sierlijke bloemen passen goed in de border maar zijn ook heel mooi in een natuurlijke beplanting. Hoe verzorg je Zeeuws knoopje , waar kun je ze het beste planten, hoe en wanneer kun je ze zaaien en hoe kun je ze vermeerderen.


Winterhardheid Ja, usda zone Frequentie van snoeien Jaarlijks Wanneer snoeien Snoeien na de bloei om uitzaaien te voorkomen, planten uit zaad meestal . Het Zeeuws knoopje is een dankbare vaste plant. Vrijwel de hele zomer verschijnen er onafgebroken innemende bloemen. De schermvormige bloemen zijn een lang leven beschoren. Ze groeien op vrijwel iedere grond als die in de zomer maar vochtig genoeg blijft.


Het is een uitstekende plant voor in de zon of . Gecontroleerd zaaien : Half januari bij kamertemperatuur zaaien , na twee weken. Met zaaien , stekken, scheuren en snoeien. Augustus is een goede maand om planten te scheuren, te stekken en te zaaien. Wil je zelf je gras zaaien voor een nieuw gazon? Pak dit tuinklusje dan in de juiste periode op en bereid de grond goed voor.


Kies een windstille dag om te zaaien en doe Lees verder.

Kolven variëren van roo roze, oranje tot blauw en vele tussentinten. Na opkomst uitplanten of uitdunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts