maandag 30 mei 2016

Natuurgebieden brabants landschap

Brabants Landschap staat voor natuurbescherming dichtbij huis. Niet alleen in eigen natuurgebieden , maar ook daarbuiten. Met een kleine werkorganisatie en veel samenwerking, streven wij onze doelen na. Hier liggen niet alleen onvervalste natuurgebieden - zoals bossen, heiden en vennen - maar vooral ook veel kleinschalig cultuurlan met rijen populieren op de perceelscheidingen.


We willen voorkomen dat de . Natuur en cultuur tonen zich hier op hun fraaist.

Van zichtas tot moeras, van zeezuiper tot zwarte zwaan. Welke kant je ook op gaat, op de fiets ben je binnen een half uur in een aansprekend natuurgebied. Ten noorden van de stad ligt bijvoorbeeld De Bran een nat bos, waar je de boomkikkers hoort kwaken.


Op de Vloeiweide voerden we een groot natuurherstelproject uit . Fort Giessen is een educatief natuurfort. Dit fort, dat een belangrijke functie heeft als overwinteringsplaats voor vleermuizen, gaan we binnenkort restaureren. Ook waren we in dit gebied betrokken bij de ontwikkeling van Landgoed Kraaiveld en de aanleg van het Liniepa een wandel- en fietspad tussen de Papsluis in . Deze natuurbeschermingsorganisatie beheert een groot aantal waardevolle natuurgebieden in de provincie Noord-Brabant.

Een prachtig stukje natuur en vlakbij huis. Ik ben al heel lang donateur. Bescherm je mee de Brabantse natuur ? Voor fietsers en wandelaars is Noord-Brabant een unieke provincie met veel verschillende . De mens heeft natuur nodig om te overleven.


Maar alle planten en dieren samen vertegenwoordigen ook een op zichzelf staande waarde. Dat doen ze door anderen te helpen bij natuurbescherming in het . Die aanpak vraagt om drastische maatregelen die zullen ingrijpen in onze levensstijl én een mooie uitdaging vormen om tot een. Wandel mee met de boswachter. Gezinnen kunnen avontuurlijk op pad met de Vossenstreken app, die in Brabant op april officieel wordt gelanceerd!


De provincie Noord- Brabant kent een grote verscheidenheid aan natuur en landschap. Dit aantrekkelijke en gevarieerde landschap is essentieel voor een goed leef- en vestigingsklimaat in de provincie. Door de decentralisatie is het natuur - en landschapsbeleid een kerntaak van de provincie geworden.


Het gebied kan straks meer water bergen bij extreme regenval en de natuurwaarden worden versterkt. Doelstelling: Natuurbehoud door aankoop en beheer van natuurgebieden in de provincie Noord-Brabant. Daarmee zorgen we ervoor dat onze provincie met haar diversiteit aan . Natuurgebied met wel vennen en verschillende gemarkeerde wandelingen.


Ook leuk voor een fietstocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts