maandag 30 mei 2016

Snelgroeiende struik

Geen conniferen, bamboe of rhodondendron maar liefst een inheemse soort, die flink groeit tegen de inkijk vanaf een dijk. Nu staat er een gigantisch bramenwoud. Wintergroene struik met decoratief blinkend bla onderaan zilverwit behaard.


Aanvankelijk bruine, later grijze twijgen. Zoetgeurende bloempjes in de vroege lente.

Een snelgroeiende struik , goed voor vakbeplanting in de grotere tuin of als haag. Groeit in iedere tuingrond. Natuurlijk kan ik gelijk een grote conifeer plaatsen maar zijn ook duur en er staan al kleinere coniferen maar hebben nog denk ik jaar nodig om het gat . Onlangs een huis gekocht, van oorsprong in een dennenbos.


Tussen onze tuin en dat van de buren staat geen afscheiding. Wie heeft een suggestie, waarbij te melden valt . Ik zou daar graag een struik tegenaan plaatsen ( aan onze kant), zodat een lelijk gat aan het zicht onttrokken wordt.

Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of . Heesters - Kenmerken van bomen en heesters, struiken , sierheesters - Verschil tussen boom en heester. Een mooie, wintergroene, redelijk, snelgroeiende struik met opvallend stevig blad.


Dus geschikt voor kleine tuinen. Koop of Verkoop planten op Marktplaats. We zijn op zoek naar een snel groeiende , groen blijvende struik om een haag mee te vormen. Maar het is niet de bedoeling deze haag jaarlijks te snoeien. Bedoeling is om dit nabij de scheiding van het perceel te plaatsen om inkijk zomer en winter buiten te houden.


Snelgroeiende bomen en struiken. Vaak kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Als je net een nieuwe tuin hebt aangeleg moet het resultaat liefst ook zo snel mogelijk zichtbaar zijn. Zo is bijvoorbeeld vaak een snel groeiend natuurlijk zicht- en windscherm nodig om je tegen de nieuwsgierige blikken van de nieuwe . Heesters worden ook wel struiken genoemd.


Groenblijvende heesters en struiken zijn net zo belangrijk als bomen en hagen. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen.

Ceanothus thyrsiflorus Repens. Het wordt wijd verspreid van zuidelijk Afrika naar India en Sri Lanka. Het heeft een aantal geneesmiddelen gebruikt en maakt een mooie, snel groeiende sier . De witte mimosa (Leucaena latisiliqua, synoniem Leucaena leucocephala (Lam.) de Wit) of leucaena is een tot m hoge, snelgroeiende , groenblijvende boom of struik. Snijd de onderkant van de tak schuin af.


Schil repen bast van de onderste meter. Houd tussen twee wilgen een . Verdraagt zeer goed kalkachtige grond. Heeft lichtgroene bladeren en gele bloemen voor de bladontwikkeling.


Zeer traaggroeiend en bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts