dinsdag 17 mei 2016

Wanneer boerenkool zaaien

Uiterlijk begin augustus moeten de planten op hun definitieve plek staan. Rassen verschillen in hun . De boerenkool is gereed voor de oogst na de eerste nachtvorst, de vorst zet het zetmeel van in de boerenkool om in suikers. Boerenkool wordt in de zomer in de moestuin gezaaid.


Berichtdoor eelzuhtjuh Wo 14:40.

Het zaaien van boerenkool kunt u doen van begin mei tot eind juni. U kunt dit het beste op een zaaibed doen en de plantjes later uitselecteren en uitplanten. Wij hopen dat u dit jaar niet vergeten bent boerenkool te zaaien. Als u dat inderdaad hebt gezaai dan kunt u deze winter al . Dit maakt het makkelijker om later voldoende afstand tussen de boerenkolen te houden.


Wanneer wordt boerenkool gezaaid? Buiten zaaien kan vanaf begin mei tot begin juli, afhankelijk van wanneer je de kleine plantjes wilt uitplanten. Planten kan vanaf juni maar wij planten boerenkoolplantjes bij voorkeur in de periode van eind juli tot begin augustus.

Het meest gebruikelijk is om boerenkool als plantje te kopen of binnen voor te zaaien. Herfstboerenkool kun je het beste in mei zaaien en winterboerenkool vanaf juni. Zoals gezegd heeft de boerenkool niet echt een voorkeur voor de grond waarop je hem teelt. Ook is hij niet gevoelig voor ziektes. Voordat je gaat zaaien , is het belangrijk dat je het land bemest en dat de grond nat is.


Is geschikt voor oogst in de late herfst en winterperiode. Rood = minder gevoelig voor witte vlieg! Ik heb Redbor Fboerenkoolzaden. Dat wil ik dus morgen gaan doen. Welke grond kan ik het beste gebruiken voor het zaaien ? Zaai - en stekgrond of gewone potgrond?


En wanneer kan ik de planten uitplanten in de . Alles wat u wilt weten over boerenkool , een zeer Nederlandse wintergroente waarvan de oorsprong ergens rond 4voor Christus ligt. De herfstrassen kunnen in april-mei en de boerenkool voor de winterteelt zaait men omstreeks juni. Zaaien , begin juni op een zaaibed.


Later zaaien dan juni betekent bijna altijd een kleinere oogst. Vul potjes of een zaaibakje met zaaigrond en druk de grond licht .

Ook bij de teelt van boerenkool is het be- langrijk dat een zo hoog mogelijke kilogram- opbrengst van een uitstekende kwaliteit wordt behaald. Oma maakte altijd aardappelen met gestampte boerenkool. We maakten een kuiltje voor de vleesjus, heerlijk! Winterboerenkool zaai je een maandje later en oogst je vanaf hartje winter, zo rond december, tot maart. Als het kan, laat de boerenkool dan . Bepaal de zaaitijd aan de hand van wanneer je de boerenkool wilt eten.


Als je de boerenkool pas in de winter wilt eten, kun je het best voor een winterras kiezen en deze in juli pas zaaien. Toch liever wat eerder boerenkool ? Zaai het dan gewoon wat eerder en kies .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts