vrijdag 26 februari 2016

Polyscias stekken

Tuinforum onderwerp: polyscias fabian stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo. Het is één van de weinige woonplanten die graag in de schaduw staat en ontwikkelt daar karakteristieke takken waaraan van laag tot hoog mooie bladeren groeien. Het blad kan, afhankelijk van de variëteit, groen, geel of wit zijn, en zowel rond als hartvormig.


Een plant met een tof karakter en een wild uiterlijk. Polyscias is een heel bijzondere kamerboom. Uit howtogrowhouseplants. Een geslacht van kleine struikjes of bomen die meestal niet zo vertakt zijn.


Aan de stengels staan, zoals bij de meeste Aralia-achtige, bladeren die stengelomvattend zijn. Hoe stek ik een kamerplant. Kamerplanten lenen zich vaak uitermate geschikt om te stekken.


Het is niet alleen een goedkope manier om aan nieuwe planten te komen, maar is ook nog eens heel leuk om te doen. Er zijn meerdere soorten van stekken , maar de meest gebruikte stekmethode bij kamerplanten is toch wel de . Deze kamerplant heeft de . Haar bladeren kunnen rond zijn van vorm, maar ook hartvormig, vaak met onregelmatig gegolfde randen. Meestal zijn ze groen gekleur maar sommige varianten hebben ook bontgekleurde bladeren. Daar wordt deze struik wel meter hoog. Sterke kamerplant met glanzend groene bladeren.


Oorspronkelijk afkomstig van de Polynesische eilanden tot aan India en Zuid-Amerika. Hij heeft het heel lang gewoon goed. Misschien is de stek onderaan gaan rotten doordat de aarde te nat was en functioneert de wateropname niet meer. Zijn de overige stekken nog goed? Alleen mensen die kunnen twijfelen zijn . In Augustus stek ik mijn geraniums voor volgend jaar.


Gratis een hofje vol weelde, elke zomer weer. Ik houd van het boerenroo maar stek ook wat roze en wit. Overige leveranciersinformatie, MPS GAP. Minimum planthoogte, cm. Aantal koppen hoogste stam, 3. Producentengroepen, Decorum .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts