donderdag 4 februari 2016

Keizerskroon bollen bewaren

Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat. Vanaf het voorjaar zijn die bloembollen ook steeds te verkrijgen. Er wordt maar een klein aantal soorten van de bollen geteeld.


Fritillaria helpt muizen, woelratten en mollen te verjagen! Staat dat niet op de verpakking? Bloeiperiode: april – mei. Afhankelijk van waar je hem zet zou ik hem toch maar vorstvrij opslaan. Uitzondering is vlak bij de gevel van je huis, of tussen een betegeld stuk van je tuin e. KEIZERSKROON , Origanum . Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen.


Kuiflelie (en), 15cm, 5cm, z,. Ze bloeien vroeg en hebben klokvormige bloemen. Keizerskroon , 30cm, 20cm, z, h, s. Plant de keizerskroon en kievitsbloem in oktober. Voor de mooiste bloemen in uw tuin.


De allerbeste bloembollen bewaren kun je alleen met bloembollen van Queen Flowerbulbs. Om de drie of vier jaar haalt u de bollen in het najaar uit de grond. De broed bollen er voorzichtig afhalen en opnieuw planten. Alle bollen direct planten.


U kunt ze desnoods voor korte tijd in vochtige turf bewaren. Wie in het voorjaar wil genieten van prachtige bloeiende sneeuwklokjes, hyacinten, tulpen of een keizerskroon doet er goed aan de bollen van deze gewassen op de juiste manier te planten. Overigens denken mensen dat al deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts