donderdag 18 februari 2016

Wanneer bloeit magnolia

Kan een magnolia net zo hoog en breed gesnoeid worden alsik zelf wil en wanneer moet er gesnoeid worden? Je hebt er nauwelijks omkijken naar en elk voorjaar bloeit hij rijk met grote, witroze, geurende bloemen. En nog steeds zijn het mooie heesters voor een kleurrijke lente. De Nederlandse benaming beverboom, genoemd naar de behaarde knopschubben, is nooit echt. De tweede bloei magnolia is wederom een feit.


Mijn magnolia (tulpenboom of beverboom) staat weer in bloei.

En dat gebeurt vaker, vrijwel elka jaar. Hij bloeit in april-mei met grote, witroze, tulpvormige bloemen. Deze bloemen ruiken erg lekker en het is dus jammer dat hij maar zo kort bloeit. De naam heeft deze magnolia te danken aan legerofficier Soulange-Bodin.


Het is een kleine boom (meter hoog of nog iets hoger) met een brede kroon, vaak even breed als de . National Arboretum in Washington D. De planten die hieruit voortkwamen begonnen vanaf . Mooi en simpel: Phalaenopsis en magnoliatak of beverboom.

Volop in de bladeren, volop in bloei. Ik vind het een beetje vreemd. Als de magnolia in april bloeit , is het echt lente. Magnoliaceae – magnoliafamilie.


Helaas gebeurt het wel eens, dat de nachtvorst in een klap deze bloemenpracht vernietigt. Er zit nogal wat verschil tussen de soorten wat dat betreft. De tulpenboom of beverboom. De eerste Nederlandse naam laat weinig te raden over, de tweede is al iets geheimzinniger.


Maar het is wel kwetsbaar, . De soorten welke vroeg bloeien zijn ook het kwetsbaarste voor vorst: Vorst doet de grote dikke bloemknoppen bruin verkleuren wat dan bruine vlekken in de bloemen oplevert. De magnolia bloeit in het vroege voorjaar met grote roze bloemen. De meeste soorten zijn winterhar bladverliezend en bloeien in het voorjaar, voordat het blad verschijnt. Een bekende magnolia is de magnolia x soulangeana. De heester is wel vorstgevoelig.


Deze gele bloemen verschijnen voor de komst van de bladeren. X Soulangeana, dit is eigenlijk de huis- tuin- en keukenmagnolia. Een soort die een krachtige groei heeft, bloeit in april en mei en heeft of witte of lila roze gekleurde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts