woensdag 17 februari 2016

Avocadoboom hoogte

Er worden drie ecologische rassen van de avocadoboom onderscheiden. Elk ras heeft andere karakteristieken. Het Mexicaanse ras is het meest koudebestendig.


Het lijkt nog het meest op de wilde voorouder en wordt op grotere hoogte in Mexico gevonden. Het Guatemalteekse ras wordt meer zuidelijk in Centraal- Amerika . Hij zal op dat ogenblik een hoogte van ongeveer een tot twee meter hebben bereikt.

De avocadoboom maakt deel uit van dezelfde familie als de laurier. Stilstaand water rond de wortel werkt wortelrot in de han de plant gedijt dus het best op een goed doorlatende bodem. Om je huis of tuin op te fleuren hoef je helemaal geen dure planten of boompjes te kopen. Het is veel leuker en goedkoper om je eigen planten en bomen te kweken. Bewaar de volgende keer dat je een avocado eet of in een recept gebruikt, de pit.


Een avocadoplant kweken. Je eigen avocadoboom kweken is leuk en gemakkelijk. Het is voor alle leeftijden geschikt, je kunt het in de tuin of binnen doen en.


Helaas heb ik nog geen berichten ontvangen van bezoekers met een avocadoplant die vruchten geeft.

Je kunt altijd nog overwegen een vruchtdragende avocadoboom aan te schaffen. Houdt de plant vast op de juiste plant hoogte en vul zachtjes zand rondom de plant toe terwijl je de plant nog steeds laat hangen op de juiste hoogte. Nu is dat al een mooi miniboompje van 25cm geworden. Nu is mijn vraag: hoe moet ik hem snoeien? Moet ik gewoon de net gekomen blaadjes van de top eraf halen of een paar blaadjes?


En tot welke hoogte moet ik hem snoeien? Heeft dit gewerkt of was het een fail? Hierboven staat een foto van de pit van een avocado waarbij ik het heb uitgebrobeerd. De foto is met mijn mobiel genomen, dus het is geen goede kwaliteit. En op wel een erg makkelijke manier!


Om een dergelijke plant in de winter binnen te kunnen houden kunt u hoe dan ook niet toestaan dat de plant de grote van een heuse avocadoboom krijgt. Hoe lang duurt het voordat een avocado boom vrucht draagt? Zowel een teveel aan water als een te lage bodemtemperatuur kan funest zijn voor de plant.


Wanneer de boom vruchten krijgt is moeilijk te zeggen, maar dit zal waarschijnlijk pas na drie à vier jaar zijn. Sommige bomen zullen helemaal geen vruchten krijgen. DIY : kweek je eigen avocadoboom.


Avocadopit Zou dat niet geweldig zijn ? Meestal heb ik niet veel succes met die.

Dus het ziet er een beetje raar uit. Ik hou jullie op de hoogte. De Zutano avocado-boom , een tropische evergreen, voet in hoogte kan bereiken, maar vaker groeit tot voet of minder. Omdat de breedte is over het algemeen gelijk aan de hoogte , is voldoende ruimte nodig tussen de bomen. De donkere groene bladeren kunnen worden zolang tien inch en drie inch breed.


Om niet alleen in de hoogte , maar ook in de breedte te groeien, knijp je de nieuwste blaadjes eraf als hij ca. Dit zorgt ervoor dat de plant meer zijtakken aanmaakt. Herhaal dit bij elke centimeter die de avocadoplant verder groeit.


Zomers kan de avocadoplant naar buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts