woensdag 10 februari 2016

Gerendal wandelroute

De route vertrekt vanaf Schin op Geul. Na km bereik je een befaamde orchideeën-tuin. Boven op de Gulperberg staat een imposant Mariabeeld. Het is vanuit de wijde omgeving te zien.


Het formaat van het beeld geeft het belang van de maagd Maria voor de katholieke bevolking goed weer.

In het voorjaar kun je deze bloemrijke tuin van dichtbij bewonderen. De steile hellingen met hun weelderige loofbossen, de oude boomgaarden (met bloesempracht in het voorjaar), de heggen, poelen en holle wegen vormen samen het authentieke Zuid-Limburgs . Het Miljoenenlijntje brengt je in Schin op Geul. Over een slingerend paadje langs de meanderende Geul wandel je naar het station van Valkenburg, geheel uit mergelsteen . Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Faciliteiten: Groepsrondleidingen (door IVN of boswachter) zijn na telefonische afspraak mogelijk.


Ik was een paar dagen in Zuid-Limburg. Tot half juni is die doorgaans open dus ik kon er nog net op een van de laatste dagen een kijkje nemen.

Om er te komen had ik een wandelroute bedacht . Zomers is alles open, maar in de lente, . Onderweg komt u twee terrasjes tegen en een orchideëntuin. Wel is er bij het gehucht Strucht een parkeerplaats. Een wandeling van km voert naar het centrale deel van het dal met de Orchideeëntuin, nabij de boswachterswoning. In dit uniek dal bloeien vele orchideeën. Tijdens deze korte maar pittige wandeling van Walkinggirl kom je langs de plaatselijke orchideeëntuin waar meer dan soorten wilde inheemse orchideeën bloeien.


Pannenkoekenhuis Valkenburg. Bij punt kunt u naar brasserie Schaloen lopen. Schin op Geul Wandelroute km Gemiddeld. Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in de gemeente Valkenburg aan de Geul.


Wandelroute Oude cultuur en natuur in en nabij Schin op Geul Duur: ca. Gerlachuswandeling - Vanaf St. Gerlach door het Klooster- en Ravensbos Duur: ca.


Het NS-station is het startpunt van de rondwandeling. Dit was de tweede door de Maatschappij .

Een mooie wandeling door een glooiend landschap, bezoek ook de orchideeëntuin met ca. Gerendal VaValkenburg aan de Geul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts