donderdag 4 februari 2016

Kaapse lelie

Agapanthus, afrikaanse lelie, liefdesbloem, is van oorsprong afkomstig uit Zuid- Afrika en behoort tot de lookfamilie (Alliaceae). Er bestaan bladhoudende en bladverliezende variëteiten, deze laatste zijn half winterhard. Afrikaanse lelies, kaapse lelies hebben vlezige knolvormige wortels en lange smalle bladeren, mooie . Deze bladhoudende Agapanthussen gedijen het best in pot als kuipplant en moeten in de winter tegen de vorst beschermd worden. Bij te weinig licht zullen de bladeren geel worden.


Deze orangerieplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is niet geschikt om het gehele jaar buiten te laten staan.

Ze zijn zeer geschikt voor . De bloemen van Aponogeton distachyos verspreiden een aangename geur dat aan vanille doet denken. Vaak bloeit Aponogeton distachyos nogmaals in het najaar. De waterplant gedijt het beste in . De aanbieding omvat: - Set van planten - in pot (liter - P9) - Levertermijn: week. De foto toont een volwassen plant en is louter illustratief.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Het zijn planten voor in een pot op het terras.

Overwinteren op een koele en vorstvrije plek. Het is een fabeltje dat. Bodemoet geschikt zijn om te wortelen. Standplaats: Vijver of poel. Kaapse lelies hebben dikke vlezige wortels.


Kleur: wit, creme met zwarte puntjes. Algemene informatie: In mijn vijver staat een keur aan planten maar . Bestel vele soorten Planten met korting tot ! Vandaag besteld is morgen al in huis! Het is een uit het zuiden van Afrika afkomstige kortedagplant die in de winter bloeit en heerlijk naar vanille ruikt.


Agapanthus is een kuipplant afkomstig uit Afrika en heeft witte en blauwe bloemen aan lange stengels. Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De plant valt op door het lintvormige bla dat soms paars gemarmerd is. Bloemen zijn zuiver wit. De zwarte helmknoppen steken fraai af tegen de kelkbladen.


Ze horen vooral thuis in de tropische wateren van Afrika maar zijn erg leuk voor in jouw vijver! U bent op zoek naar een Aponogeton distachyos ( kaapse lelie )? Een plant die, de naam zegt het al, afkomstig is uit het land van het WK voetbal.

Uit de lange bladeren steken rechte stengels, met aan iedere .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts