woensdag 24 september 2014

Vlinders kweken thuis

Aardappels kweken uit schillen. Grow your own potatoes - Duration: 4:10. Kweekset met rupsen voor het zelf kweken van vlinders. Met deze set maak je zelf de ontwikkeling van rups tot prachtige vlinder van dichtbij mee.


Vlinders in de klas of thuis. Je hoeft zelf geen rupsen te zoeken want deze worden je toegestuurd inclusief voedsel en een duidelijke Nederlandstalige handleiding.

Hoe kweek je een rups op tot vlinder. Heeft u een rups gevonden en wilt u deze thuis opkweken tot vlinder ? Dan zijn er aantal zaken waar u goed op. Vooral bij rupsen of poppen die overwinteren is het van groot belang dat de kweekbak niet binnenshuis of in een in de winter verwarmd vertrek wordt geplaatst. In mijn kinderjaren was ik al bezig met het zoeken naar rupsen, de rupsen gingen mee naar huis om ze groot te laten groeien zodat ze konden verpoppen en uit de poppen kwamen na verloop van tijd weer vlinders , heel leuk om mee te maken hoe deze ontwikkelingen verlopen bij verschillende soorten rupsen. Enkele soorten worden beschreven en een algemene verzorging.


Kleine Vos – Aglais urticae. Vroeg in de ochtend vond Ben een grote nest rupsen op de top van de brandnetels. Het waren ongeveer rupsen van de kleine vos.

Er waren ook kleine groene rupsen van een nachtvlinder. Dit keer geen lang kweekverslag. Het kweken van deze vlinder is minder makkelijk dan het wellijkt.


Tach is het een erg aantrekkelijke vlinder om tot voortplanting te brengen. Het verblijf van de vlinders in een vlinderkasje thuis of in een vlindertuin zoals in de dierentuin van Emmen is erg aantrekke- lijk. De vlinders vliegen gewoon rand en vliegen zich niet . Delen:Een rups vangenEen rupsenthuis makenVoor je rups zorgenVoor je vlinder zorgenAndere manieren onderzoeken om rupsen te vinden.


Identificeer de rups (zie waarschuwingen) in plaats van hem te bespuiten of fijn te knijpen, en vang hem om hem tot vlinder te kweken. Helaas is het met de vlinderstand in Nederland nog steeds niet al te goed gesteld. Steeds meer vlindersoorten sterven uit door de klimaatverandering. Je kunt zelf in je tuin een heleboel doen om het voor vlinders aantrekkelijker te maken. Zorg voor een bloemrijke tuin en planten van verschillende hoogte.


In de loop van één maand kunnen de kinderen dagelijks de wonderlijke ontwikkeling van ei tot rups tot vlinder van heel dichtbij volgen. Rond de vlinderkweek heeft Annemarieke in combinatie . Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als een magneet is voor vlinders ! Zet de vlinderstruik of Buddleja daarom in het zonnetje en geniet van kleur, fleur en vrolijk gefladder. Hoe kom je aan eitjes, hoe creëer je een goede ontwikkelingsomgeving voor de vlinder , wat voer je ze, wanneer laat je ze los in de vrije natuur, is dit dan geen wetsovertreding, kun je ze laten overwinteren in je tuin etc. Alle aangeboden vlinders zijn door mijzelf gekweekt.


Omdat het kweken in afgeschermde omgeving plaats vindt, kan ik met grote aantallen werken.

In de vrije natuur eten bijvoorbeeld vogels, andere . Een filmpje van een bij ons thuis uit de pop gekomen klein koolwitje zal ik nog in een apart blogje plaatsen. Ook gewoon thuis worden door steeds meer liefhebbers vlinders gekweekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts