donderdag 11 september 2014

Bloembollen planten januari

Narcissen bloem, kelk Wanneer kun je welke bloembollen planten ? Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Ik heb vorig jaar in november of zo aardig wat bloembollen gekocht. Toen was er niet echt een kans om die dingen in de grond te doen.


Daarna begon het te sneeuwen en vriezen, dus weer geen kans gehad. Maar ondertussen is het eind januari (plantperiode is tot december). Ben ik nu veels te laat en is . Salvia sclarea: de geurende muskaatsalie of scharlei bloembollen planten , bomen planten, buxus planten, kantoor planten, kunst planten, onderhoud planten, plant, planten, planten boom, planten encyclopedie, planten huren, planten kopen, planten kweken, tropische planten, tuin planten, vaste planten, zijden planten. Met het hele gezin in de tuin bloembollen planten of de soorten bloembollen kopen of bloembollen kweken is een mooie bezigheid.


Bloembollen planten , zoals tulpen, is niet moeilijk en je creëert er telkens weer nieuwe hoogtepunten mee in je tuin. Als je bij het planten rekening houdt met de bloeitijden van de bloembollen, kun je op dezelfde plek telkens andere hoogtepunten creëren. In de herfst plant je bloembollen om met een beetje geluk in januari al sneeuwklokjes in je tuin te zien. Zo heb je al vroeg een kleurrijke en fleurige tuin. Wil je ook met bloembollen aan de slag, maar weet je niet zo goed hoe?


Lees hier de meest gestelde vragen over . Het beste moment om bloembollen te planten is in oktober en november. Als je de bloembollen nu in de grond plant, heb je afhankelijk van de soort al vanaf januari bloemen in de tuin. Maak een gat in de grond; Plant hierin de bloembollen met het . Daarna volgen de bloembollen die op een later moment bloeien, zoals hyacinten en tulpen.


Deze opvolgende bloei zorgt ervoor dat je extra lang kunt genieten – van januari tot soms wel in mei. Handig om te weten: Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het . Het is het leukste wanneer in de tuin verschillende bloembollen achter elkaar gaan bloeien. Vanaf januari kun je dan maandenlang kleur in de tuin hebben totdat de vaste planten het overnemen.


Maar wanneer bloeit nu welke bloembol ? Van de meest bekende bloembollen is de bloeiperiode op een rijtje gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts