maandag 15 september 2014

Tulpenboom ziektes

Wilt u eens een opvallende boom in de tuin? Het mooi gevormde, opvallende blad en de schitterende op tulpen lijkende bloemen geven de boom een exotisch karakter. Je zou er lyrisch over kunnen mijmeren.


Maar dan wel in een middelgrote tuin. Liriodendron tulipiferum is inheems in .

Het tulpvormige blad heeft een gele herfstkleur. Tulpenboom snoeien, hoe en wanneer. De boom vormt zichzelf in de loop der jaren. Eventuele dode of door ziektes aangetaste takken altijd zo snel mogelijk wegknippen. De kleur van de bloem, die tulpvormig is, is groen, geel of oranje.


Dit is een boomsoort waarbij weinig of geen ziekten of plagen voorkomen. De naam voor deze boom in andere talen is:.

Middelgrote inheemse boom uit Centraal China met een open, ronde kroon. Het blad is 4-lobbig en de lobben zijn. De tulpenboom of beverboom. De eerste Nederlandse naam laat weinig te raden over, de tweede is al iets.


In Magnolia komen eigenlijk nauwelijks ziektes en plagen voor, wat dat betreft zou je bijna kunnen zeggen dat het de ideale plant is voor beginners. Een plantenziekte kan veroorzaakt worden door verschillende organismen. De aantastingen door schimmels, bacteriƫn, virussen en nematoden worden meestal ziekten genoemd. De aantasting door insecten, mijten en andere dieren zoals vraat door wild en vogels, noemt men plagen.


De studie van de plantenziekten . Soms aantasting door luizen en daardoor honing-roetdauw. Verder over het algemeen een . Winterhardheid Ja, goed , zone 5b Frequentie van snoeien Zo weinig mogelijk snoeien Wanneer snoeien Geen snoei nodig natuurlijk mooie vorm, misschien enkel opkronen Ziektes Neen. En ook niet onbelangrijk, de Magnolia heeft weinig last van ziektes.


Heeft echt mooi bijzonder blad. De groei is niet al te heftig. En het is een super gezonde boom die vrij is van ziektes.

Mijn probleem is dat het blad bruin wordt, hij geeft minimaal bloem en als er nieuw blad aankomt wordt het ook gelijk weer bruin. Staat hij soms te winderig? Moet ik de srtruik snoeien? In de herfst verkleurt het opvallend g.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts