donderdag 25 september 2014

Houttuynia cordata eetbaar

Er is één troost : Cardamine hirsuta is eetbaar , de donkergroene blaadjes smaken naar waterkers en het opeten van onkruid is de aardigste manier van bestrijding. Ik heb hem al jaar in de tuin, een afgebakend perkje, anders woekert ie door de hele tuin, maar nu ik weet dat ie eetbaar is, verwijder ik hem niet maar pluk hem vooral in het voorjaar. Toch is het een mooi plantje, het heeft tijdens de bloei veel weg van fluitenkrui het staat schattig in veldboeketten en de blaadjes zijn als een soort spinazie eetbaar. Op het eerste gezicht een onschuldig plantje met klimop-achtige, vaak rood-wit-groene blaadjes.


Voor meer informatie, neem contact op.

Houttuynia Houttuynia cordata. Ideale plant voor een moerasfilter. De plant wordt dagelijks . Eetbare planten willen meestal volle zon of op zijn minst halfschaduw. Dus wat als u schaduw heeft en toch voedsel wilt kweken? Chinensis groep – de Japonica groep en de . Moerasanemoon is een winterharde, doorlevende plant die ondergronds sterk uitloopt.


Hierdoor is de teelt in kuipen en bakken aangeraden.

Let op: een klein takje van deze plant is even sterk als een handvol koriander. In vele andere landen waar men last heeft van exotische planten, die de inheemse soorten verdrijven, heeft men plannen opgevat om de bevolking te leren dat sommige invasieve soorten eetbaar zijn. Wist u dat de bloemen eetbaar zijn en in Zuid-Afrika zelfs in blik verkrijgbaar zijn?


Hier is een kleinewaarschuwing op zijn plaats. De stengels van de Bonte houttuynia zijn rood gekleurd. Aan de stengels verschijnen sterkgeurende bladeren die een mix van kleuren hebben: roo geel, groen . Planten met de kleuren van de regenboog komen niet zoveel voor. Een kameleon neemt de kleur aan van de ondergrond waar hij zich op een bepaald moment bevindt. De vruchten schijnen eetbaar te zijn.


Decoratief blad Lichte schaduw Zure grond Natte standplaats Bladverliezend Klein Eetbaar Opvallende geur Volle zon. Snelgroeiende bodembedekker. Bodeniet te droog-nat. Sterke geranium, doet het ook op moeilijke plaatsen. Standplaats - zon, halfschaduw, vochtige grond.


Blijkbaar bestaan er wereldwijd meer dan 20. Hier volgt een lijst met eetbare waterplanten. Bij elke soort vindt u een link waarmee u meer informatie kunt vinden.

Veel informatie over eetbare waterplanten op internet is in het Engels. Om deze reden zijn de Engelse plantennamen ook toegevoegd aan de lijst. Deze lijst is waarschijnlijk verre van volledig, en zal daarom . Kamerplant Groot Ficus Benjamina Danita 1Cm In Pot Boule DH33.


U wordt opgebeld voor een bezorgdatum. Re: Eetbare vijverplanten? Het zijn beide twee oeverplanten van een vijver.


Daarnaast zijn ze niet agressief, zoals lisdodde en tevens ook nog heel . Van oorsprong niet inheemse moerasplant die nu echter overal in Nederland langs sloten en kanalen voorkomt. De wortelstok heeft een geneeskrachtige werking en wordt o. Combineren oa met Alisma, Butomus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts